2020-08-12 02:00

Pacienții din valul doi de infectare cu COVID-19 ar putea suferi mai mult! Dezvăluiri de ultimă oră din China

 |  14:00
Pacienții din valul doi de infectare cu COVID-19 ar putea suferi mai mult! Dezvăluiri de ultimă oră din China

Punctul culminant al primului val de COVID-19 pare să fi trecut în majoritatea țărilor care au avut de-a face cu acest virus, inclusiv România. Însă, vești îngrijorătoare vin din China, legat de valul doi al îmbolnăvirilor.

China se confruntă cu un nou cluster de infecții cu coronavirusul SARS-CoV-2, în nord-estul țării și generat de călătorii în Rusia. Medicii chinezi care tratează pacienții din această regiune vorbesc despre un comportament diferit al virusului la pacienții din această zonă față de ceea ce s-a putut observa în Wuhan, orașul în care a izbucnit epidemia, potrivit 360medical.ro.

Astfel, pacienții din provinciile nord-estice Jilin și Heilongjiang ale Chinei manifestă simptome după o perioadă mai lungă de la infectare, sugerând o perioadă mai mare de incubație, iar recuperarea durează mai mult, a precizat Qiu Haibo, unul dintre cei mai cunoscuți medici ATI din China, citat de agenția Bloomberg.

El a prezentat marți informații despre noile cazuri din nord-estul Chinei la o televiziune de stat din țara sa.

Specialistul a menționat că perioada de incubație a depășit 2 săptămâni la unii pacienți, o diferență notabilă față de situația din wuhan, unde incubația nu depășea 14 zile. Acest aspect creează dificultăți autorităților de a identifica și izola persoanele infectate înainte ca acestea să infecteze alți oameni.

“Perioada mai lungă în care pacienții infectați nu prezintă simptome a creat clustere de infecții familiale”, a explicat Qiu, care a tratat pacienți cu Covid-19 atât în Wuhan, de la începutul epidemiei, cât și în nord-estul Chinei, unde lucrează în prezent.

O altă diferență importantă prezentată de expertul chinez: pacienții din nord-estul Chinei pas să sufere leziuni doar la nivelul plămânilor, spre deosebire de pacienții critici din Wuhan, la care s-au observat leziuni multi-organ.

Potrivit autorităților chienze, noul cluster de infecții este legat de călătorii în Rusia, țară care a devenit în ultimele săptămâni unul dintre cele mai mari focare ale pandemiei din lume – ajungând la peste 300.000 de cazuri confirmate și aproape 3.000 de morți din cauza Covid-19 (date considerate cu mult sub cele reale de către experți independenți).

În ultimele 2 săptămâni au fost raportate 46 de cazuri de infecție în 3 orașe din nord-estul Chinei – Shulan, Jilin și Shengyang, toate situate în cele două provincii menționate anterior.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz