2019-10-16 21:08

Până la ce vârstă ne putem pune APARAT DENTAR

 |  14:14
Până la ce vârstă ne putem pune APARAT DENTAR

În ultimii ani s-au înmulțit considerabil cazurile în care adulții aleg să poarte aparat dentar pentru a corecta problemele estetice ale danturii. Dr. Adrian Mina recomandă aparatul dentar indiferent de vârsta pacientului și spune că acest accesoriu poate fi purtat chiar și după vârsta de 50 de ani.

“Cel mai în vârstă pacient care a venit la clinica mea și a vrut aparat dentar avea 50 de ani. Tratamentul a avut succes. Putem pune aparate dentare și la oameni mai înaintați în vârstă, dar este important să nu aibă alte probleme, precum osteoporoza. Spre deosebire de România, în alte țări tendința pacientilor este aceea de a apela la aparate dentare după vârsta de 50 de ani. În SUA, studiile au aratăt că foarte mulți oameni își pun aparate dentare după 40-50 de ani. Cel mai probabil părinții lor nu și-au permis să aiba grijă de ei când erau mici, după care au urmat facultatea, apoi au căutat să găsească un job bun care sa le ofere o stabilitate finaciară și abia după 40 de ani ajung să-și permită acest tratament și recurg la el”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.

În ceea ce priveste tipul de aparate dentare, Adrian Mina spune că cel mai scump aparat este cel care se vede cel mai puțin.

“Toate aparatele dentare au la bază același principiu, dar diferă materialele din care sunt realizate. Vorbim despre aparatele metalice și cele ceramice, care sunt mai puțin vizibile. Amândouă fac același lucru și au un arc metalic care trece prin fiecare bracket (un pătrățel ceramic sau metalic) care este lipit pe fiecare dinte. Cel mai scump aparat dentar ajunge să coste destul de mult pentru că brackeții sunt foarte mici, rotunjiți, subțiri și realizați dintr-un material care abia dacă se vede pe dinți. Oferă o igienă mult mai bună și sunt foarte rezistenți. Pacientul plătește în plus doar pentru aparatul care se va vedea cel mai puțin, dar sârmulița care trece prin bracket este mereu metalică și este aceeași indiferent de tipul de apart dentar ales”, explică medicul.

Cât timp se poartă aparatul?

Dr. Adrian Mina recomandă ca un aparat să fie purtat în medie un an și jumătate.

“Controalele sunt lunare și la fiecare vizită noi activăm acel arc metalic care exercită o nouă forță asupra dinților ca să îi îndrepte. Mișcarea lor se produce în câteva zile, dar pacientul trebuie să mai stea cu acel arc până la o lună ca să se consolideze poziția dintelui, să se obișnuiască osul, pentru ca abia apoi să putem trece la următoarea mișcare. Dacă am schimba arcul la 3-4 zile, pacientul ar ajunge să rămână fără dinți. Este foarte important ca pacientul să aibă răbdare și încredere în sfatul stomatologului. În medie, un tratament ortodontic durează cam un an și jumătate”, spune specialistul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray