2020-07-11 16:40

Papa A DONAT 5 ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19, trataţi la Suceava

 |  13:22
Papa A DONAT 5 ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19, trataţi la Suceava

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de COVID-19, trataţi în Spitalul Judeţean Suceava.

Potrivit Vatican News, în mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, Papa Francisc – care a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe) - a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. 

”Un semn de apropiere faţă de bolnavii de Covid-19, dar şi de susţinere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a făcut faţă de bolnavii infectaţi cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astăzi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale. Cu aproapte 25% din totalul infectărilor la nivel naţional, oraşul Suceava şi alte comune din împrejurimi sunt în carantină totală de mai multe săptămâni”, a transmis Vatican News, citat de News.ro.

Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică).

Prelatul a reuşit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generaţie -, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare.

Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în ţară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici şi şase asistenţi români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz