2020-07-04 12:03

Papa FRANCISC intervine în controversa privind interzicerea AVORTULUI: „Nu invocaţi religiosul pentru ceva ce priveşte umanul…”

 |  17:04
Papa FRANCISC intervine în controversa privind interzicerea AVORTULUI: „Nu invocaţi religiosul pentru ceva ce priveşte umanul…”

Papa Francisc a declarat, sâmbătă, că interzicerea avortului ţine de uman, nu de religios, comparând totodată din nou întreruperea voluntară a sarcinii cu recurgerea la un „asasin plătit", informează AFP, preluată de Agerpres.

„Este licit să fie eliminată o viaţă umană pentru a rezolva o problemă? Este licit să fie angajat un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?", a întrebat Papa. „Nu invocaţi religiosul pentru ceva ce priveşte umanul", a adăugat el. Pontiful argentinian a vorbit participanţilor la un colocviu privind lupta împotriva avortului terapeutic, propus atunci când diagnosticul prenatal indică malformaţii grave ale fătului. „Nici o fiinţă umană nu poate fi considerată incompatibilă cu viaţa", a insistat Papa. Pentru Francisc, în locul avortului terapeutic ar trebui create nişte „reţele ale iubirii", pentru ca teama de boală şi de suferinţă să nu condamne familiile la singurătate. În octombrie 2018, pontiful a comparat avortul cu recursul la un asasin plătit, provocând reacţii puternice. În Franţa, Ordinul medicilor a trimis o scrisoare Vaticanului, evocând „emoţia şi stupoarea medicilor şi femeilor" în faţa unor cuvinte „de o asemenea violenţă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-25Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Mai 2019

niciodata religia cu stiinta nu o sa fie de acord....dogmele sunt ceva de tipul "crede si nu cerceta" iar stiinta este tocmai invers.."cerceteaza ptr ca nu crezi".Dar religia si cu stiinta nu se exclud una pe alta,trebuie gasita un fel de cale de mijloc.De exemplu cu avorturile trebuie lasati parintii sa hotarasca sau daca statul vrea sa interzica avorturile sa preia el copiii.Dar stim bine e se intampla cu copii de la stat...vai de capul lor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz