2020-02-18 20:58

PAPUA a reușit să elimine EPIDEMIA de rujeolă, ROMÂNIA încă se mai chinuie

 |  14:28
PAPUA a reușit să elimine EPIDEMIA de rujeolă, ROMÂNIA încă se mai chinuie

România nu este singura țară care se confruntă de mai mult timp cu o epidemie de rujeolă, doar că, prin alte părți, acest fenomen se mai și încheie.

Spre exemplu, epidemia de rujeolă care a provocat moartea a zeci de copii din Papua s-a terminat, au informat autorităţile din această provincie din extremitatea estică a Indoneziei, citate de AFP, informează Agerpres. În total, 72 de copii au murit şi sute s-au îmbolnăvit ca urmare a acestei epidemii "extraordinare", care a afectat mai multe comunităţi izolate din districtul Asmat între septembrie 2017 şi 4 februarie 2018, a precizat un responsabil local. Nici un caz de rujeolă nu a fost detectat după deplasarea echipelor militare şi medicale în regiune din ianuarie. Deşi nu a fost publicată nicio statistică oficială cu privire la numărul copiilor bolnavi, autorităţile au raportat circa 800 de cazuri de infectare în rândul acestora. Potrivit experţilor, criza sanitară din această provincie bogată în resurse se explică prin decenii de neglijenţă din partea autorităţilor, prea puţin interesate de dezvoltarea infrastructurii şi de combaterea corupţiei şi sărăciei.

Spre comparație, în România numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă a depășit cifra de 10.500, din care 38 de decese, iar finalul acestei crize încă nu se întrezărește.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine