2020-05-29 00:57

PERCHEZIȚII la mai multe spitale: Concedii medicale fictive

 |  16:32
PERCHEZIȚII la mai multe spitale: Concedii medicale fictive

Politistii din Brasov fac, miercuri, sase perchezitii, trei dintre ele la spitale, dupa ce mai multi angajati sunt banuiti ca au solicitat concedii medicale fictive pe durata starii de urgenta, pentru a nu se prezenta la munca.

In acest dosar se fac cercetari pentru "abuz in serviciu", "fals intelectual", "uz de fals", "delapidare" si "divulgare de informatii secrete de serviciu sau nepublice", conform Politiei Brasov.

Politistii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, in perioada starii de urgenta, cadre medicale de la trei spitale sau angajati ai unor institutii s-ar fi sustras de la indeplinirea atributiilor de serviciu, solicitand si beneficiind in acest sens de certificate de concedii medicale fictive si totodata de materiale de uz sanitar in interes propriu.

"Cu ocazia efectuarii perchezitiilor se vor ridica documente si se vor efectua activitati procedurale, ce se impun, pentru stabilirea situatiei de drept. De asemenea, vor fi conduse la audieri zece persoane", a mai transmis Politia Brasov.

Actiunea, desfasurata sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, beneficiaza de sprijinul politistilor Serviciului Criminalistic Brasov si ai luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale, precum si de suportul de specialitate al reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca si Directiei de Sanatate Publica Brasov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine