2020-02-21 21:26

PLATFORMĂ pentru gestionarea DOSARELOR persoanelor cu DIZABILITĂŢI

 |  14:39
PLATFORMĂ pentru gestionarea DOSARELOR persoanelor cu DIZABILITĂŢI

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi aprobat un proiect privind realizarea unei platforme care să gestioneze dosarele persoanelor cu dizabilităţi. Prin această platformă, persoanele cu pricina pot trimite on-line solicitări, fără a mai fi necesară astfel prezenţa fizică la sediul insituţiilor în domeniu.

“Un alt proiect important, dezvoltat prin fonduri europene, pentru care aprobăm astăzi cheltuielile necesare, în valoare totală de 45 de milioane de lei, se referă la implementarea Sistemului Naţional de Management privind Dizabilitatea. Astfel, va fi realizată o platformă naţională, care să gestioneze dosarele tuturor persoanelor adulte şi ale copiilor cu dizabilităţi sau ale celor care sunt la prima evaluare privind obţinerea certificatului de încadrare. Prin intermediul acestui sistem, cetăţenii vor putea transmite solicitări către instituţiile cu atribuţii în domeniu, online, fără a mai fi necesară prezenţa fizică la sediul acestora”, a afirmat Dăncilă, citată de News.ro.

Premierul a mai adăugat că în acest mod va fi realizată o evidenţă clară a situaţiei dosarelor persoanelor adulte cu dizabilităţi, a asistenţilor personali şi a însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, iar instituţiile cu atribuţii în domeniu vor avea acces mult mai rapid la informaţiile de la nivelul direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului pentru creşterea calităţii actului de protecţie socială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine