2020-07-14 08:05

Posibil antivirus: Cine are semnul în formă de floricică pe BRAȚUL stâng e mai rezistent?

 |  00:57
Posibil antivirus: Cine are semnul în formă de floricică pe BRAȚUL stâng e mai rezistent?

Mulți dintre noi, românii, avem acest “semn” încă din vremea comunismului…De fapt, România are vaccinul care lasă acest semn, în schema obligatorie, de un car de ani.

Cercetători din Olanda au descoperit o legătură între numărul redus de decese din unele țări și un vaccin făcut populației din primii ani de viață. Un nou studiu despre coronavirus a descoperit o legătură între numărul redus de decese cauzate de COVID-19 în unele țări și vaccinul pentru tuberculoză (BCG). Unele ţări repetă vaccinul la vârsta de 7 ani, lucru pe care l-a făcut şi România până în anul 1993. Majoritatea celor care au făcut vaccinul, rămân cu o cicatrice - în formă de floricică - pe umărul stâng.

Studii făcute de un român

Studiul preliminar a fost postat pe medRxiv, un site pentru cercetări medicale nepublicate. Potrivit acestuia, există o corelație între ţările care au politici obligatorii de vaccinare împotriva tuberculozei şi le solicită cetăţenilor să facă vaccinul Bacill Calmette-Guerin (BCG) şi cele care prezintă un număr mai mic de cazuri confirmate şi decese de Covid-19. În cel puțin șase țări, clinicienii efectuează studii ce implică oferirea vaccinului BCG angajaţilor din sănătate şi persoanelor în vârstă pentru a vedea dacă într-adevăr le oferă un nivel ridicat de protecţie împotriva coronavirusului, potrivit Bloomberg.

Printre primii specialişti care au lansat studii despre eficacitatea BCG împotriva coronavirusului este românul Mihai Netea, expert în boli infecţioase la Centrul Medical Radboud Universty din Olanda, potrivit a1.ro. Echipa lui Netea a înscris deja 400 de cadre medicale în procesul de cercetare. 200 dintre ele au primit vaccinul BCG şi 200 au primit un placebo. De asemenea, Netea va începe un studiu separat care studiază eficienţa vaccinului BCG la cei trecuţi de 60 de ani. Există motive întemeiate ca specialiștii să verifice dacă vaccinul BCG poate oferi protecţie.

Ţările care au oprit definitiv, cu ani în urmă, protocolul de vaccinare împotriva tuberculozei sunt: SUA, Italia, Spania, Olanda, Elveţia, Austria, Suedia, Finlanda, Israel, Noua Zeelandă, Germania, Slovenia, Franţa şi UK. Ultimele două au întrerupt vacinarea după anul 2000. Toate celalalte, vaccinează copiii la naştere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-06Parerea ta...

CRISTIAN
06 Apr 2020

Deja am inceput sa ne uitam dupa semnul Fiarei inscriptionat pe brat ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz