2020-07-10 02:02

Prelevare multiplă de organe la SPITALUL UNIVERSITAR din București: "Trei bolnavi au primit o nouă șansă la viață"

 |  15:31
Prelevare multiplă de organe la SPITALUL UNIVERSITAR din București: "Trei bolnavi au primit o nouă șansă la viață"

La Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a avut loc, în această dimineață, o prelevare multiplă de organe, respectiv rinichi, ficat și inimă. În urma intervenției, viețile a cel puțin trei bolnavi au fost salvate.

„Intervenția a fost realizată în Blocul Operator Central și a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, din cadrul Agenției Naționale de Transplant, dar și medici din partea Eurotransplant. Aceste organe vor salva viețile a cel puțin trei bolnavi. Rinichii și ficatul au fost duse de medici la Institutul Clinic Fundeni, iar inima va ajunge la un bolnav din Serbia, conform deciziei luate de specialiștii de la Eurotransplant”, potrivit unui comunicat de presă al SUUB, transmis duminică.

Organele au fost prelevate de la o femeie de 44 ani, îngrijită în Spitalul Universitar de Urgență București, și care a suferit un anevrism cerebral rupt. În cursul zilei de sâmbătă s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor, conform sursei citate.

„Astfel, în pragul Sărbătorilor de Iarnă trei bolnavi au primit o nouă șansă la viață și mulțumim foarte mult familiei donatoarei care a înțeles importanța donării de organe în scopul salvării altor vieți. Este un gest nobil pe care l-au făcut în preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului și apreciem decizia dumnealor. Transmitem condoleanțe familiei îndurerate”, spun medicii implicați în această prelevare, citati de stiripesurse.ro.

Acesta este a doua prelevare de organe realizată în luna decembrie la Spitalul Universitar de Urgență București. În 12 decembrie, de la un pacient victimă a unui accident rutier echipa medicală a prelevat rinichii, ficatul și corneea. Organele prelevate au ajuns la alți bolnavi, care au primit, astfel, o nouă șansă la viață.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz