2020-04-08 15:48

Președintele Societății de Microbiologie nu vede posibilă testarea tuturor bucureștenilor

 |  12:22
Președintele Societății de Microbiologie nu vede posibilă testarea tuturor bucureștenilor

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că nu vede posibilă testarea întregii populații a Bucureștiului, aceasta în urma anunțului făcut miercuri de ministrul Victor Costache, potrivit căruia se va începe o campanie masivă de testare.

”Din punct de vedere tehnic nu văd posibilă o astfel de testare şi nici utilitatea nu este foarte clară pentru că la mulţi oameni testarea este negativă, să spunem, iar peste 2-3 zile se îmbolnăvesc”, a declarat joi la TVR Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, potrivit G4Media

”Deci cel mult putem avea o radiografie în momentul testării, dar nu o imagine de ansamblu… Eu nu cunosc acest proiect, am aflat din presă. Din punct de vedere logistic, mi se pare greu de crezut că poate fi făcut în scurt timp”, a mai spus Rafila.

Costache a declarat miercuri pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine