2020-06-02 05:18

Primul oraș din România unde PURTAREA MĂȘTII de protecție a devenit OBLIGATORIE

 |  17:55
Primul oraș din România unde PURTAREA MĂȘTII de protecție a devenit OBLIGATORIE

Începând de luni, 6 aprilie, Galati devine primul oras din Romania in care purtarea mastii de protectie devine obligatorie, la iesirea din casa. In timp ce unii dintre galateni aplauda decizia si spun ca se vor conforma, altii reclama lipsa mastilor din farmacii.

In premieră națională, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis să introducă obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice. Acestea trebuie purtate peste nas și gură. Autoritățile nu au impus utilizarea măștilor medicale, fiind acceptate și cele de pânză, dar și eșarfele, fularele sau alte accesorii vestimentare.

„De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice precum spațiile comerciale, piețe, instituții publice, șantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome. Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânză sau orice alte tipui de protecție care să acopere nasul și gura”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

Persoanele care nu respectă regula pot fi sancționate. Măsura se aplică tututor persoanelor aflate în spații publice, vizitatori și salariați, deopotrivă. Reprezentanții Prefecturii Galați mai spun că au luat decizia după modelul unor măsuri luate în țarile Cehia, Bulgaria și Austria și în metropolele Hong Kong, Seul și Tokyo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine