2020-08-10 23:07

Primul român UCIS de coronavirusul COVID-19, în Italia. Presa vorbește despre 2 decese

 |  14:19
Primul român UCIS de coronavirusul COVID-19, în Italia. Presa vorbește despre 2 decese

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente. Este vorba despre o româncă din Italia, despre care apăruseră informații în presă.

”În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.”, anunță MAE.

În presă a apărut, inițial, informația că două românce stabilite în Italia, chiar în regiunea de mare risc Lombardia, au murit în urma infectării cu Coronavirus. Femeile ar fi din Borșa, localitatea unde primarul voia să trimită autcare în Italia pentru a-i aduce în țară pe consătenii săi.

Una dintre cele două surori ar fi împlinit, mâine, 80 de ani și nu suferea de nicio boală, conform familiei, iar cealaltă avea 75 de ani și suferea de o boală incurabilă.

Conform sursei citate de stiripesurse.ro, cele două persoane ar fi decedat la distanță de o zi una față de cealaltă. Cel mai probabil că acestea urmează să fie incinerate. Potrivit presei locale, una dintre acestea s-a dus la Milano pentru a se trata de o afecțiune foarte gravă, dat fiind că avea copiii cu rezidență acolo. Cele două surori au contactat virusul în Milano.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz