2020-03-29 04:14

Primul termoscanner a fost instalat în Aeroportul Otopeni

 |  22:32
Primul termoscanner a fost instalat în Aeroportul Otopeni

Pe aeroportul Otopeni a fost instalat vineri primul termoscanner pentru depistarea călătorilor cu febră, un posibil indiciu privind COVID-19, mai ales în cazul celor care vin din zone cu un număr mare de infecții, precum Italia.

Contractul de achiziție a fost semnat pe 27 februarie, furnizor fiind o companie din Irlanda. La audierea de miercuri din Parlament, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că primele cinci termoscannere vor ajunge în țară în această săptămână. "Vreau să vă dau o veste bună. Compania care a câştigat licitaţia pentru livrarea celor 35 de termoscannere pentru cele 16 aeroporturi s-a angajat că primele cinci bucăţi vor sosi în România săptămâna aceasta, până vineri. Aşadar, cinci termoscannere vor fi livrate în această săptămână", a spus Lucian Bode.

Vineri seara, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a postat pe Facebook un clip cu primul termoscannner instalat pe Aeroportul Henri Coandă, însoţit de următorul text: "Primul termoscanner, în funcțiune pe aeroportul Henri Coandă - fluxul special pentru pasagerii care vin din Italia". Termoscannerele măsoara temperatura corpurilor pasagerilor, decizia unor analize mai amănunţite privind depistarea posibililor pacienţi cu coronavirus aparâinând medicilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine