2020-04-04 15:33

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: "Zăpada ne poate SALVA în momentul de faţă" / Cum influențează frigul CORONAVIRUSUL

 |  23:45
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: "Zăpada ne poate SALVA în momentul de faţă" / Cum influențează frigul CORONAVIRUSUL

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, dă o veste bună spunând că frigul și, mai ales, zăpada care s-a așternut în anumite zone ale țării ar putea limita răspândirea infecţiei cu COVID-19.

"Stratul de zăpadă ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. Acestui virus nu îi place frigul", a spus Adrian Streinu Cercel într-o intervenţie la TVR.

Adrian Streinu-Cercel a afirmat că ”influenţează în bine din două considerente”.

”Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de faţă şi să decontamineze o suprafaţa foarte mare şi să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deşi ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienţi”, a precizat Streinu-Cercel la TVR.

”Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista şi noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat Streinu-Cercel, care a continuat spunând că ”problema ţine de igienă”. ”Apa şi săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafeţe este mai puţin important. Important e ce facem cu mâna noastră pe care nu o spălăm la timp cu apă şi săpun. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun, dacă ne spălăm faţa cu apă şi săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem şi virusul nu se poate aciua în trupul nostru”, a spus Streinu-Cercel, într-o intervenţie la TVR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-24Parerea ta...

ION
25 Mar 2020

Hotarati-va: virusul este sensibil la frig sau la caldura? Sau alternativ, cate o saptamana?
DOREL
25 Mar 2020

Spuneati ca, frigul nu actioneaza impotriva virulului. Acum spuneti ca da. Cand spuneti realitatea? La fel si cu spirtul. Azi DA maine BA...Vaide noi cu astfel de sfaturi....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine