2019-10-20 17:36

PROPUNERE inedită: Medicii rezidenți, OBLIGAȚI să rămână în țară

 |  16:32
PROPUNERE inedită: Medicii rezidenți, OBLIGAȚI să rămână în țară

Propunere neobișnuită venită din partea ministrului Sănătăţii. Cu un deficit de 15.000 de medici, spitale pline de mizerie și fără spitale pentru mari arşi, Sorina Pintea vrea să îi oblige pe medicii rezidenţi să rămână în ţară.

Ministrul a mers și mai departe cu această propunere și a discutat şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă. Spune că este o variantă de luat în calcul pentru că, deşi statul a mărit salariile rezidenţilor, mulţi intenţionează să plece din ţară.

Salariile au fost dublate anul acesta. Un rezident de anul întâi avea un salariu sub 2.000 mii de lei, iar acum media este de 5.000 de lei.

Sorin Pintea, ministrul Sănătăţii: Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-27Parerea ta...

POSTURI LIBERE
27 Noi 2018

Unde sunt publicate cele 15 000 de posturi libere pentru medici ? Un link , se poate ?
INSTAURAREA DICTATURII
27 Noi 2018

Este o incalcare grava a liberei circulatii a fortei de munca. Aici nu au nici un viitor. Sa fie condusi de puscariasi si analfabeti ca draKnea si draKcila ? Sa le plateasca pensii speciale hotilor si borfasilor care fac legi pentru a fura? Viitorul oricaruj tanar este lumea civilizata adica OCCIDENTUL , NU ACEST TOMBERON DE HOTI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray