2020-02-19 11:42

PROTEST al medicilor de familie: ”Nu vrem să MURIM în fața calculatoarelor”

 |  18:29
PROTEST al medicilor de familie: ”Nu vrem să MURIM în fața calculatoarelor”

Medicii de familie protesteaza, vineri, in fata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dupa ce de aproape doua saptamani Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) e in colaps si le blocheaza si lor activitatea.

Multi dintre ei au venit cu laptopurile, cerandu-le reprezentantilor Casei sa le valideze ei serviciile, daca reusesc. Medicii s-au organizat si cum sa raspunda in cazul in care intervin jandarmii, asa cum s-a intamplat la alte manifestatii spontane pe care le-au facut de-a lungul anilor, problemele lor fiind de multa vreme nerezolvate."De cel putin 10 zile SIUI, care asigura accesul medicilor si pacientilor in sistemul de stat de sanatate pe baza cardului de sanatate este in pom si ne creeaza niste prejudicii extraordinare, de timp, de nervi, pierd si eu timpul in cabinet, dar pierd si timpul pacientilor, apoi pentru ca am eliberat doar retete offline, adica se poate intampla la un moment dat sa nu fie recunoscute de catre CNAS si apoi imputate medicului pentru ca nu ni se pot valida consultatii, practic munca noastra de zi cu zi risca sa ramana in aer si neplatita.Actul medical toti il practicam, nimeni nu-si permite sa nu-si vada pacientii, acolo unde se poate am finalizat doar cu retete simple in loc de compensate, dar nu este normal pentru ca e dreptul asiguratului sa isi primeasca toate drepturile din contractul lui de asigurare. Contractul nostru de prestari servicii medicale intre cabinetele noastre si Casa de Asigurari este plin de sanctiuni pentru medici in diverse conditii, multe care tin de nefunctionarea SIUI-ului.Noi am asteptat ca CNAS sa-si asume ca in aceasta perioada tot ce s-a intamplat nu ne va fi imputat. Avem colegi care au platit de-a lungul timpului retetele. Nu suntem hoti, suntem profesionisti. Nu vrem sa murim de inima in fata unor calculatoare", spune un medic intr-o discutie cu deputatul USR Tudor Pop, conform Ziare.com.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-11Parerea ta...

MARCEL
11 Mai 2018

AVETI MARE DREPTATE. MERGEM LA MEDIC SI ACESTA STA MAI MULT PE CALCULATOR DECAT SA NE CONSULTE PE NOI. DACA SE VA CONTINUA TOT ASA DOAR CALCULATORUL NE VA CONSULTA. ...ALTFEL SPUS ...TEHNICA VA DISTRUGE OMENIREA .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine