2020-07-07 00:40

Raed Arafat anunță că România trimite echipaje de urgență în Albania

 |  12:28
Raed Arafat anunță că România trimite echipaje de urgență în Albania

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în MAI, a anunțat că mai multe echipaje din România se pregătesc să plece în Albania, cu scopul de a sprijini autoritățile în operațiunile de salvare ce au loc ca urmare a cutremurului de 6,4 grade, ce a avut loc marți și care s-a soldat cu 6 morți.

„Vom reuși să plecăm în câteva ore. Cu sprijinul colegilor de la Forțele Aeriene cu siguranță, misiunea va fi îndeplinită, echipa noastră până seara să fie acolo. Lucrurile sunt în dinamică: discuții, comunicări. La acest moment, alerta este dată în echipa noastră, deja se pregătesc, colegii de la aviație se pregătesc. Toate aspectele sunt în curs de rezolvare să plece echipa în Albania”, a declarat Raed Arafat la Digi24. Practic, România ar urma să trimită o aeronavă sau două.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a determinat moartea a cel puțin sașe persoane și rănirea altor 150, conform informațiilor transmise de autoritățile locale, citate de postul BBC.

Din rândul celor șase decese înregistrate până în acest moment, unul dintre acestea a fost provocat de sărirea printr-o fereastră a unui bărbat din cauza panicii, în orașul Kurbin, iar un altul de încercarea unei bătrâne de a-și salva nepotul, în orașul Thumane, unde a mai murit încă o personă. Alți trei oameni au decedat în orașul Durres, situat în apropiere de epicentrul seismului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz