2020-04-04 16:34

Raed Arafat anunță: ”Vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins în luna APRILIE”

 |  19:19
Raed Arafat anunță: ”Vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins în luna APRILIE”

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, duminică la "Marius Tucă Show", că vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi atins în România în luna aprilie, dar că nu ştie cât va dura.

"(Vârful de infectare va fi n.red.) undeva în luna aprilie, cât va persistă acest vârf nu se ştie. ( Rafila şi Streinu vorbesc de un vârf al infectării în România imediat după cele două sărbători de Paşte). Există analize în acest sens. În aprilie va fi la un moment dat un vârf. Se fac modelări. Încă nu vreau să mă pronunţ. Depinde de foarte multe aspect acest lucru. Oamenii să facă tot posibilul să nu mai plece afară pe perioada sărbătorilor", a declarat Raed Arafat. 

"Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă," informează GCS.

Până duminică, la ora 13, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-23Parerea ta...

ISTORIC
22 Mar 2020

Mam saturat de politruci Stefan Gheorghiu si fosilele lui . Dar si subventionarea primului teroriz international . Dar si firma particulara. SMURD Care spala cele mai mari sume , pentru terorizmul arab . Mai dute la pensie vopsitule , omul lui Oprea
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine