2020-07-04 15:26

Raed Arafat: Când mai aveți pe cineva în mașină, purtați mască și lăsați geamurile puțin deschise

 |  11:00
Raed Arafat: Când mai aveți pe cineva în mașină, purtați mască și lăsați geamurile puțin deschise

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat luni seara că și în mijloacele de trasport personale se impune să fie folosită masca, dacă alături de șofer sunt și alte persoane. În plus, e bine ca geamurile să fie lăsate puțin deschise, pentru ca aerul să circule.

„Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj. Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI atrage însă atenția că sunt situații când inclusiv în mijloacele de trasport personale se impune să fie folosită masca. În plus, e bine ca geamurile să fie lăsate un pic întredeschise, pentru ca aerul din mașină să circule și să nu se acumuleze eventuali aerosoli încărcați viral.

„Ce vreau să subliniez e că dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a spus Raed Arafat. Un sfat perfect valabil și pentru călătoria cu taxi, a adăugat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-19Parerea ta...

CIUMA ROSIE
19 Mai 2020

aveti si o masca pentru p-enis ca sa putem sa tragem clantza?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz