2019-10-21 13:55

Raportarea REACȚIILOR ADVERSE la medicamente și vaccinuri, în CREȘTERE în țara noastră

 |  14:05
Raportarea REACȚIILOR ADVERSE la medicamente și vaccinuri, în CREȘTERE în țara noastră

Raportarea reacţiilor adverse în cazul medicamentelor este pe un trend ascendent în România, a declarat, Roxana Stroe, de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Ea a menţionat că faţă de alte ţări europene, țara noastră se situează la mijlocul clasamentului referitor la semnalarea reacţiilor adverse., potrivit Agerpres.

"Românii au început să raporteze reacţii adverse, au început să se adreseze atât medicilor, cât şi farmaciştilor şi să sesizeze reacţii adverse. De asemenea, noi primim la agenţie reacţii adverse. (...) Se raportează şi reacţiile adverse cunoscute, care sunt deja menţionate în informaţiile produsului, şi aici mă refer la prospect, cât şi reacţiile adverse care nu sunt cunoscute. Asta ne interesează pe noi în mod special", a arătat Roxana Stroe, şef Serviciu farmacovigilenţă şi managementul riscului în cadrul ANMDM. Potrivit acesteia, din numărul total de reacţii adverse, aproximativ 5% sunt raportate la vaccinuri. "Un subiect foarte important şi controversat sunt reacţiile adverse la vaccinuri. Noi primim reacţii adverse la vaccinuri şi de la aparţinători, de la pacienţi, primim şi de la medici. Cele mai multe dintre ele, 99%, sunt reacţii cunoscute. (....) Pot să vă spun că din numărul total de reacţii adverse, cam 5% sunt raportate la vaccinuri. De exemplu, din 4.500, două sute şi ceva sunt reacţii adverse raportate la vaccinuri din toate sursele. Sunt puţine grave, în jur de 10%", a spus Roxana Stroe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-20Parerea ta...

îN SFâRșIT!
20 Sep 2018

Să vedem ce mai zic GURIȘTII D-ALdE LEVST și alții care se cred deștepți în ale vaccinării, când ALȚII - AVIZAȚI ȘI CU STUDII LA PURTĂTOR, AU DOVEDIT CĂ-S CRIMINALE, INEFICIENTE, MULTE PROVOCATOARE DE DECES DAR ȘI INVALIDITĂȚI FIZICE, DAR MAI ALES PSIHICE!
@IN SFARSIT
20 Sep 2018

Dar la droguri nu aveti reactii adverse Daca nu vrei nu te vaccina ,dar nu prosti si pe altii pentru ca se traduce a fi caz penal
@@îN SFâRșIT
20 Sep 2018

Să mori tu? Când vaccinurile se făceau la noi, la Cantacuziono.... mai înțelegeam! Dar ACUM, când sunt venite de la dracu-n praznic, neverificate, nu m-aș risca! Și, până la urmă...dacă cineva îți spune să te-arunci în gât, în fântână, tu te arunci? Au fost făcute documentare de OAMENI AVIZAȚI care-au spus că sunt PERICOL și că mafia mondială, se îmbogățește pe seama fraierilor care pun botul și brațul (după caz) la VACCIN! Vaccinează-te tu, cu familia ta...chiar și împotriva gripei, și vezi dacă ieși teafăr din chestia asta...ABIA DUPĂ AIA SĂ VORBEȘTI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray