2020-07-02 09:52

RISC EPIDEMIC MAJOR: aproape jumătate dintre copii în pericol de moarte!

 |  11:47
RISC EPIDEMIC MAJOR: aproape jumătate dintre copii în pericol de moarte!

Peste 2.000 de copii s-au îmbolnăvit de rujeolă, în România, în ultima săptămână, boala curmând viețile a 13 micuți. Situația este extrem de gravă și poate lesne căpăta amploarea unei catastrofe naționale. Campania împotriva vaccinărilor, realizată de persoane complet iresponsabile, a avut, din păcate, un regretabil succes - tot mai mulți părinți refuză să-și vaccineze copiii. Rujeola, considerată o boală aproape eradicată, revine în forță, pe un teren propice.

În județul Suceava, de pildă, aproape jumătate dintre copiii nou născuți rămân nevaccinați împotriva rujeolei! Anul trecut, procentul copiilor de un an vaccinați era de doar 61%, a anunțat adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, citat de Agerpres. Acest procent este, spune Zorescu „nemaiîntâlnit în anale!”. Adică, este un nedorit record.

În caz de îmbolnăvire, chiar dacă pacientul supraviețuiește, se produce o scădere a imunității organismului pe termen lung.

Potrivit lui Zorescu, DSP Suceava dispune de cantități suficiente de vaccin ROR pentru imunizarea copiilor împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei atât la termen, cât și pentru recuperarea restanțierilor, subliniind că, în această campanie, s-a coborât vârsta de vaccinare cu prima doză de vaccin ROR administrată la vârsta de 9 luni, în condițiile în care s-a constatat că boala a afectat și copii cu vârsta de sub un an. Pentru luna ianuarie 2017 sunt asigurate cantitățile necesare de vaccin hexavalent, pentru vaccinarea curentă a copiilor la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni, precum și dozele necesare de vaccin BCG, ce se administrează nou-născuților în Maternitate, la 2-7 zile de la naștere. La 1 ianuarie 2017 erau raportate pe stoc 967 de doze de vaccin hexavalent și 2.220 de doze de vaccin BCG, în condițiile în care lunar, în medie, se nasc aproximativ opt sute de copii.

Aceasta este o situație ideală. Din nefericire, lucrurile nu stau la fel la nivelul întregii țări, fapt care îi descurajează pe părinții care nu își pot vaccina copiii „la moment” să persiste.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz