2020-07-04 03:05

Rujeola face ravagii în țară. 64 de români au murit din această cauză

 |  11:36
Rujeola face ravagii în țară. 64 de români au murit din această cauză

Numărul total al cazurilor de rujeolă confirmate în întreaga țară de apropie de 19.000 - anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Numai în ultima săptămână, au fost confirmate alte 76 de cazuri de rujeolă, în nouă județe din țară, numărul total al cazurilor ajungând la 18.908, potrivit statisticilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

De asemenea, potrivit acelorași statistici, până vineri, 20 decembrie, fuseseră înregistrate 64 de decese cauzate de rujeolă.

În ultima săptămână, au fost raportate 16 cazuri nou confirmate în Neamț, câte 15 în Suceava și Sălaj, 13 în Caraș-Severin, 9 în Cluj, câte 3 în Satu Mare și Timiș, respectiv câte unul în Bihor și Prahova.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz