2020-07-09 05:17

S-a redus semnificativ numărul cazurilor de GRIPĂ și de INFECȚII RESPIRATORII față de anul trecut. Date oficiale

 |  10:15
S-a redus semnificativ numărul cazurilor de GRIPĂ și de INFECȚII RESPIRATORII față de anul trecut. Date oficiale

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), 47.265 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat la nivel naţional în ultima săptămână. Cu 26,8% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Totodată, în ultima săptămână, au fost 30 de cazuri de gripă, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au înregistrat 326 de îmbolnăviri de gripă.

În perioada 25 - 31 decembrie la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.265, cu 26,8% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (64.572) şi cu 21,9% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (60.591) - situaţie datorată în principal subraportarilor din săptămâna anterioară că urmare a zilelor nelucratoare (sărbătorilor legale), arată datele publicate joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În săptămâna 25-31 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 30 de cazuri de gripă, comparativ cu 326 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a iernii trecute. De asemenea, au fost cinci cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu 1 mai puţin faţă de săptămâna anterioară şi cu 7 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. Nu a fost comunicat nici un deces confirmat cu virus gripal. 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz