2020-07-11 18:40

S-ar putea să nu aibă nicio legătură cu virusul: Este sau nu eficientă verificarea TEMPERATURII?

 |  00:37
S-ar putea să nu aibă nicio legătură cu virusul: Este sau nu eficientă verificarea TEMPERATURII?

Omenirea se pregătește, încet-încet, de ridicarea restricțiilor legate de pandemie, cu păstrarea strategiilor de prevenire a răspândirii infecției. Una dintre acestea fiind controlul temperaturii.

În cazul coronavirusului, unul dintre cele mai frecvent întâlnite simptome este febra. Se știe deja că una dintre tactici (folosita și în Wuhan) este verificarea zilnică a temperaturii celor care se reîntorc la serviciu. Ceea ce, de altfel, deja se întâmplă pentru lucrătorii din domeniile strategice. Aceștia sunt deja verificați în fiecare zi, la intrarea în tură, cu ajutorul camerelor termice. Însă, potrivit specialiștilor în boli infecțioase, metoda are lacune și nu ar trebui să fie singura abordare o dată cu reluarea activității. Conform unora dintre specialiști, verificările de temperatură la scară largă nu îi vor identifica pe toți cei care au virusul. În multe cazuri apare, într-adevăr, febra, experții au aflat că nu există nicio garanție că va fi prezentă la toată lumea. COVID-19 nu produce aceleași simptome la toți pacienții, și o mare parte dintre cazuri ar putea fi asimptomatice. Plus că, tot unii dintre specialiști se întreabă cât de des ar trebui făcută  măsurătoarea, precum și cum rămâne cu cei care folosesc analgezice pentru durerile de cap sau articulare, care suprimă febra. Încă o “problemă”: modificarea temperaturii bazale, care apare în mod normal la fiecare femeie în timpul ciclului menstrual.

Nu vor trebui abandonate celelate măsuri

Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor, simptomele COVID-19 se pot dezvolta oricând între două și 14 zile după expunere. Ceea ce înseamnă că cineva poate avea virusul fără să știe acest lucru. Mai mult, “perioada de incubație este variabilă, de la pacient la pacient”, potrivit Jai Marathe, medic de boli infecțioase la Boston Medical Center și profesor asistent la Școala de Medicină a Universității Boston, citat de avantaje.ro. Un studiu publicat în Journal of the American Medical Association, care a analizat 5.700 de oameni grav bolnavi de COVID-19 din zona New York, a constatat că două treimi nu aveau febră.

„Din păcate, nu suntem capabili să prezicem dacă cineva va fi sau nu simptomatic și care vor fi simptomele sale”, a declarat și Stephen P. Juraschek, medic la Centrul Medical Beth Israel Deaconess și profesor asistent de medicină la Harvard Medical School. „Desigur, măsurarea temperaturii nu se va exclude. Dar nu vor trebui abandonate celelalte măsuri: spălarea frecventă a mâinilor, distanțarea socială sau acoperirea gurii și nasului”, a mai adăugat expertul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz