2020-07-09 08:11

Veste bună pentru turiști. Scăldatul în piscine sau în mare nu e un pericol de infectare cu COVID-19

 |  08:34
Veste bună pentru turiști. Scăldatul în piscine sau în mare nu e un pericol de infectare cu COVID-19

Mai sunt câteva zile și începe sezonul estival. Hotelierii de pe litoralul românesc au anunțat că deschid unitățile de cazare de la jumătatea lunii iunie și că așteaptă turiștii. Vestea bună vine din partea experților în sănătate publică din SUA, care transmit că noul coronavirus nu trăiește în apă sărată a oceanelor și marilor și nici în apă din piscine.

Potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA, „nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, scrie The New York Post, citat de Mediafax.ro.

Clorul din apă din piscine este fatal pentru noul coronavirus. „Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a explicat Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee's College of Nursing.

În mod similar, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţîn probabil să se dezvolte în apă sărată a oceanelor şi mărilor. De asemenea, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat deoarece, deşi apă dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este puţîn probabil că acesta să fie asimilat dată fiind cantitatea mare de apă. „Probabil ar trebui că cineva să bea toată apă dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine. „Efectul de diluare este atât de puternic”, a adăugat această.

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Este posibil că virusul să nu poată înota, dar poate supravieţui pe suprafeţele uscate. Din acest motiv, este important că persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz