2019-09-19 05:19

SCANDAL în sănătate: Controale la o mare CLINICĂ privată, acuzată de duble DECONTĂRI

 |  19:41
SCANDAL în sănătate: Controale la o mare CLINICĂ privată, acuzată de duble DECONTĂRI

Un nou scandal loveşte unul dintre cei mai importanţi furnizori privaţi de servicii medicale din ţară. Poliţiştii care investighează criminalitatea economică au făcut percheziţii la sediul din Bucureşti al spitalului Sanador, după ce au primit informaţii ca reprezentanţii acestuia ar fi cerut bani, pentru decontarea unor operaţii, atât de la Casa de Sănătate, cât şi de la pacienţi. Reprezentanţii spitalului au anunţat că vor colabora cu organele de anchetă.

Investigaţiile durează deja de câteva luni, timp în care decontările cerute de spital sistemului de asigurări de stat au fost supravegheate.

Poliţiştii de la Direcţia de Prevenire a Criminalităţii Economice au urcat direct la etajul al treilea, la secţia de boli cardiovasculare. Au ridicat documente care să clarifice suspiciunea de înşelăciune şi fals în acte sub semnătură privată. Practic, reprezentanţii Sanador sunt bănuiţi că au falsificat documente trimise Casei de Asigurări, pentru a primi bani pe operaţii deja plătite de pacienţi.

 

Vorbim de operaţii scumpe, care au scos din buzunarul familiilor zeci de mii de euro. Fiul unui pacient care a murit recent, după o intervenţie de reparare a unei valve cardiace, spune că a achitat peste 40.000 de lei. Spitalul Sanador a emis un comunicat în care asigură că instituţia va colabora cu organele de anchetă şi va furniza toate datele şi documentele cerute de poliţişti. În plus, avocatul care reprezintă interesele spitalului prezintă problema drept un atac asupra intereselor sistemului privat de sănătate.

Spitalul Sanador a fost, acum patru luni, în centrul unei alte anchete de proporţii. Asta, după ce un băieţel de un an şi zece luni, fără alte probleme de sănătate, a murit la câteva ore după o operaţie de hernie inghinală. Raportul medico-legal a arătat drept cauză a decesului o hemoragie internă masivă, provocată, cel mai probabil, de o manevră medicală greşită. Dosarul este încă la parchet.

Reacția Sanador:

Spitalul Clinic Sanador furnizează în această dimineaţă, la cererea instituţiilor competente, informaţii cu privire la derularea programului naţional de chirurgie cardio vasculară în cadrul unităţii medicale.

Spitalul Clinic Sanador colaborează pe deplin cu instituţiile abilitate în vederea lămuririi oricărui aspect din activitatea sa şi va furniza absolut toate datele şi documentele necesare în acest sens.

Vom reveni către dumneavoastră cu mai multe informaţii cum vom dispune de acestea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ministerul suferinţelor eterne După atâtea modificări în sănătate, după mult trâmbiţata reformă şi anunţurile bombastice de „cât de bine o să ne fie”, lucrurile par a nu se fi schimbat deloc. Ba chiar par a fi mai rele
21 Aug 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray