2020-02-22 13:07

SCANDALOS. Un pacient a MURIT după ce a fost OPERAT de un voluntar

 |  15:11
SCANDALOS. Un pacient a MURIT după ce a fost OPERAT de un voluntar

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a făcut o plângere la Poliţie şi la Parchet după ce un bărbat, operat de trei ori, a murit în spital. Rudele au sesizat că bărbatul a fost operat de un medic voluntar, și nu de specialistul care figura în documente, scrie Mediafax.

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Marius Craina, a declarat că unitatea medicală a fost sesizată de un aparţinător că tatăl său a murit după ce a fost operat de un alt medic decât cel care figura în documente.

Totul s-a întâmplat la începutul lunii februarie a acestui an, când un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost internat în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, iar mai apoi operat la piciorul stâng. Au mai urmat două intervenţii chirurgicale, iar în scurt timp pacientul a murit. După cele întâmplate, fiul bărbatului a făcut o sesizare conducerii Spitalului Judeţean Timişoara, în care reclama faptul că pe tatăl său ar fi trebuit să-l opereze medicul Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, dar în realitate intervenţia a fost efectuată de un alt medic tânăr, angajat ca şi voluntar în unitatea medicală.

„Noi, în momentul în care am primit sesizarea de la aparţinător, am înaintat către cei implicaţi în internarea acelui pacient, în tratamentul acelui pacient, am înaintat o adresă prin care îi rugăm să ne comunice punctul de vedere ca răspuns la sesizarea acelui aparţinător. Am adunat toate actele, datele, le-am înaintat către Consiliul de Etică al spitalului, care se ocupă de analiza unor astfel de cazuri şi, de asemenea, având în vedere faptul că se acuză că alt medic a participat la intervenţie, am înaintat către organele competente, abilitate, Poliţie şi Parchet. Asta este situaţia astăzi. Am făcut o plângere la poliţie şi la parchet, doar am semnalat problema care s-a ridicat şi care implică spitalul, urmând ca şi organele abilitate să desfăşoare cercetarea cuvenită şi să stabilească măsurile”, a afirmat Marius Craina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine