2020-02-18 20:21

SCANDALUL în sănătate continuă: Opt FALȘI fizicieni tratează bolnavi. Reacția Ministerului Sănătății

 |  19:37
SCANDALUL în sănătate continuă: Opt FALȘI fizicieni tratează bolnavi. Reacția Ministerului Sănătății

Colegiul Fizicienilor Medicali din România a scos la inveală opt cazuri în care persoane neinstruite corespunzător practicau profesia de fizician medical în sistemul de sănătate din România.

Inginer mecanic, bioinginer sau chimist sunt unele dintre profesiile falşilor fizicieni medicali. Acestora le lipsesc cursurile de fizică nucleară, de dozimetrie, de radiobiologie, fizică aplicată în imaginistica medicală, fizica aplicată în radioterapie, fizică aplicată în radiologie, optică medicală și multe altele, a declarat la Digi24 Marin Bodale, vicepreședintele Colegiului Fizicienilor Medicali din România.

Ministerul Sănătății transmite, miercuri seara, printr-un comunicat, că din primele verificări, acuzațiile Colegiului Fizicienilor Medicali referitoare la existența unor persoane angajate ca fizicieni medicali care n-ar avea pregătirea adecvată conțin o serie de „inexactități și neadevăruri”.

Ministerul Sănătății spune că nu a identificat nicio sesizare din partea Colegiului Fizicienilor Medicali din România cu privire la nereguli privind persoane care profesează în unitățile sanitare fără drept în domeniul oncologiei și radiologiei medicale. În ceea ce privește cazurile de falși fizicieni care profesează fără drept în domeniul oncologiei și radiologiei, Ministerul Sănătății atrage atenția că astfel de informații transmise în spațiul public fără o verificare temeinică aduc mari deservicii sistemului medical, precum și pacienților care se află în prezent sub tratament medical.

Ministerul Sănătății a verificat situația persoanelor prezentate ca profesând în mod neconform ca fizicieni medicali și nu a identificat nereguli în ceea ce privește pregătirea și activitatea acestora, se spune în comunicatul Ministerului Sănătății.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine