2019-12-14 13:33

Se declară EPIDEMIE de gripă în România? Când se va lua DECIZIA finală

 |  18:35
Se declară EPIDEMIE de gripă în România? Când se va lua DECIZIA finală

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că Institutul Naţional de Sănătate Publică urmează în câteva zile să prezinte situaţia numeroaselor cazuri de gripă. În baza acestor informaţii, marţi, săptămâna viitoare, se va lua o decizie în ce priveşte declararea sau nu a epidemiei de gripă. Reamintim că, 34 de persoane au murit din cauza gripei în acest sezon.

"Dacă vom avea trei săptămâni la rând săptămână epidemică, cu siguranţă vom lua această decizie (de a declara epidemie de gripă în România, n.r.). De aceea am şi cerut Institutului Naţional de Sănătate Publică ca în ziua de marţi să publice situaţia la nivel naţional, astfel încât să putem lua deciziile care se impun, cât mai repede", a precizat Sorina Pintea la Digi24. "Nu putem afirma, în acest moment, că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever faţă de sezonul precedent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese mai devreme faţă de sezonul precedent", anunţa şi INSP. Ministrul a mai menţionat că decizia suspendării cursurilor se poate lua punctual de către Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu cel de sănătate publică, acolo unde este necesar: "Opinia mea personală este că ar trebui să se ia măsurile cele mai dure în acest moment, pentru că situaţia este îngrijorătoare. (...) (În cazurile punctuale, n.r.), inspectoratele şcolare transmit direcţiilor de sănătate publică numărul de îmbolnăviri din şcolile respective şi anunţă că pot să suspende cursurile. Deci, nu este necesară intervenţia Ministerului Sănătăţii în acele situaţii".

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

România, campioana UE. Care este capitolul la care suntem lideri detașați Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru comunicaţii (servicii poştale şi servicii şi echipamente de telefonie şi telefax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele publicate marţi de Eurostat
03 Dec 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray