2019-10-14 21:36

Se schimbă modalitatea de eliberare a CONCEDIILOR MEDICALE

 |  23:38
Se schimbă modalitatea de eliberare a CONCEDIILOR MEDICALE

Eliberarea concediilor medicale s-ar putea face electronic. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Florian Bodog, la ședința de guvern din această după-amiază. Măsura privind eliberarea concediilor medicale face parte dintr-un pachet pentru simplificarea procedurilor din sistemul medical.

Ministrul Sănătății a anunțat că a depus astăzi la cabinetul secretarului general al guvernului propunerile pentru debirocratizarea sistemului, cu calendare și termene de aplicare.

Pentru recunoașterea concediilor medicale acordate în străinătate părinților care-și îngrijesc copiii, se crește vârsta de la 14 la 16 ani. Acolo unde vârsta depășește 16 ani, vor intra pe zona de asistență specială de tip handicap, a subliniat Bodog.

Diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

"Debirocratizăm activitatea medicilor de familie", a anunțat în acest context Florian Bodog. Vor fi desființate astfel acte considerate inutile.

El a explicat că, în cadrul acestor demersuri, se studiază posibilitatea ca eliberarea concediilor medicale să se facă electronic.

Actele legislative care vor fi modificate vor fi supuse atenției tuturor celor implicați.

În urmă cu 2 săptămâni, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătății să vină cu un proiect de reducere a birocrației ajunse la "cote extreme". "Ce se întâmplă acum pe anumite zone în Ministerul Sănătății cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătății - psihiatrie, chestii de genul ăsta", a subliniat atunci șeful executivului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-10Parerea ta...

PIRAMIDON
10 Aug 2017

Prin satelit ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray