2019-10-14 06:24

Sindicatele din SĂNĂTATE amenință cu GREVA generală: Măririle salariale, doar pe HÂRTIE

 |  22:30
Sindicatele din SĂNĂTATE amenință cu GREVA generală: Măririle salariale, doar pe HÂRTIE

Măririle salariale ale medicilor ar putea să fie doar pe hârtie. Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu proteste, după ce calculele lor demonstrează că majorările promise de guvernanţi sunt, de fapt, de câteva zeci de lei. Liderii sindicatelor cred că nu sunt bani în sistem şi că veniturile nu vor creşte, pentru că vor fi plafonate sporurile.

Veniturile europene vehiculate de guvernanţi ar putea fi o iluzie, spun medicii, asistenţii dar şi sindicaliştii: "Cel puţin ce s-a câştigat până acum şi vorbim de diferenţa reală, între ianuarie şi decembrie, pentru că s-a anunţat o creştere de 25%, ianuarie faţă de decembrie, creşterea a fost de 5,4 euro pe zi."

Venitul ar putea ajunge pentru un medic la 15.000 de lei, anunţau miniştrii. În realitate însă, suma primită ar fi mult mai mică: "Trebuie să scădem taxarea care este undeva la 45%. Deci din orice se anunţă, scădeţi un minim de 45%."

Cele mai defavorizate categorii sunt moaşele, care deşi au pregătire superioară, vor avea salarii cu 1000 de lei mai mici decât asistentele: "Am avut colege care mi-au spus că le pare rău că au făcut facultatea de moaşe în momentul ăsta şi că într-adevăr se gândesc să plece. Este inadmisibil ce se întâmplă în momentul ăsta, nu pot să cred."

Şi în cazul biochimiştilor se face o discrepanţă majoră, pe care liderii sindicali încearcă să o corecteze: "Încep să fie proteste spontane, aste e problema de fond, suntem în nişte situaţii aberante."

Astfel de proteste au fost astăzi în mai multe spitale din ţară: "Suntem hotărâţi să facem o grevă generală, la Bucureşti, să pichetăm ministerele."

Şi medicii care au avut aşteptări ar putea fi dezamăgiţi: "Vorbim despre anexa 10, acolo unde medicii vor avea un spor cuprins între 1.30 şi 7,8 la salariile de bază." Adică o creştere cu aproximativ 300 de lei. Şi asta în cazurile fericite: "Unele categorii profesionale vor pierde, medicii într-adevăr vor câştiga dar câştigurile nu sunt nici pe departe aşa de spectaculoase cum sunt prezentate."

Sanitas se întruneşte luni de urgenţă pentru a stabili eventualele măsuri de protest. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray