2020-08-09 21:16

Situație DISPERATĂ în Olt. Vaccinul ANTIGRIPAL lipsește cu desăvârșire

 |  10:34
Situație DISPERATĂ în Olt. Vaccinul ANTIGRIPAL lipsește cu desăvârșire

Peste 1.500 de olteni cu afecţiuni respiratorii şi aproape 400 cu pneumonie au ajuns la cabinetele medicale doar în această săptămână, cei mai afectaţi fiind din păcate copiii. Însă, tragic este că, potrivit DSP Olt, până acum nu s-a primit în județ nicio doză de vaccin antigripal, potrivit Mediafax. Asta deşi au fost catagrafiaţi 30.000 de oameni cu risc şi care doresc să cumpere serul.

În săptămâna anterioară, la nivelul judeţului au fost înregistrate 1.543 de infecţii respiratorii acute şi 392 de pneumonii. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, ponderea este deţinută de grupa de vârstă cuprinsă între 0-19 ani, fiind înregistrată o uşoară tendinţă de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi autorităţile militează pentru vaccinarea antigripală, fiind considerată cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, nicio doză din acest ser nu a ajuns în depozitele DSP Olt, în situaţia în care au fost catagrafiaţi 30.000 de olteni, consideraţi cu risc şi care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017-2018.

„Nu avem informaţii oficiale privind aprovizionarea cu vaccin gripal”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz