2020-07-08 02:39

Sorin Oprescu, în centrul unui nou SCANDAL. Cum se încalcă regulile în Spitalul Universitar

 |  21:33
Sorin Oprescu, în centrul unui nou SCANDAL. Cum se încalcă regulile în Spitalul Universitar

Spitalul Universitar Bucureşti intră iar în atenţia publică printr-un exemplu negativ. La spital a avut loc un raport de gardă care nu respectă măsurile de distanţare. Medicii şi asistentele secţiei conduse chiar de fostul primar Sorin Oprescu s-au întâlnit într-o încăpere a spitalului în care au ţinut şedinţa de dimineaţă.

Șeful secției de Chirurgie generală IV, chiar fostul primar general acuzat de corupție Sorin Oprescu, a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conduce. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului interzic aceste întâlniri și le cer medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.

Sorin Oprescu, în centrul unui nou SCANDAL. Cum se încalcă regulile în Spitalul Universitar
zoom

Imaginile sunt grăitoare. Primul care iese din respectiva încăpere este Sorin Oprescu. În spatele său sunt alți 11 oameni, medici și asistenți. Alții rămân în acea cameră. Toate persoanele par să poarte măști, chiar dacă, spre exemplu, în imagini se vede un cadru medical care o poartă sub bărbie, lucru condamnat de epidemiologi și infecționiști.

„Fiecare interpretează legea cum vrea, atât timp cât nu i se cere socoteală pentru ce face și nu sunt trași de nimeni la răspundere, își permit să facă ce vor. Legea e clară pentru toți, nu avem voie de mai mult de 3. Având în vedere situația prin care am trecut, am pierdut unul dintre medicii buni, ar trebui să fim mai conștiincioşi, că nu este o glumă”, a declarat pentru Digi24 Daniel Simion, asistent la Spitalul Universitar.

Jurnaliștii Digi24 au încercat să ia legătura cu Sorin Oprescu, însă acesta nu a răspuns la telefon. 

De asemenea, Digi24 a solicitat un punct de vedere managerului interimar al spitalului, care a transmis că punctul său de vedere este regulamentul de ordine interioară pe care l-a semnat şi care prevede că raportul de gardă să aibă loc exclusiv online.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-23Parerea ta...

UN PATRIOT
24 Mai 2020

La Oprescu, incalcarea legii este o a doua natura. Asa o sa moara, incalcand legea.
SPECIALIșTI
24 Mai 2020

Covid 19 nu iartă pe nimeni indiferent de statut social sau funcție . Maine sau poimâine și îl vedem cu fundul in sus la terapie intensiva cu întreaga sa echipa de specialiști.
VIOREL
24 Mai 2020

Privesc la fotografia dumneavoastra... adica cele noua asistente de ce isi pun acea protectie de plastic doar pe ceafa,lasand parul sa se vada,este foarte periculos,in urat exemplu! Deci importanta echipamentului este ,dupa capul fiecaruia ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz