2020-04-03 21:14

Sorina Pintea se APĂRĂ: Nu am cerut celor de la ”Dăruiește viață” să dea banii statului român

 |  14:34
Sorina Pintea se APĂRĂ: Nu am cerut celor de la ”Dăruiește viață” să dea banii statului român

Ministrul interimar al Sănătății, Sorina Pintea, susține că "nu a cerut niciodată" Asociației Dăruiește Viață să vireze statului român banii strânși din donații și sponsorizări pentru construirea spitalului oncologic pentru copii - sumă care se ridică la aproximativ 26 de milioane de euro. Pintea mai spune că "nu s-a pus niciodată problema" să facă plângere la procurori împotriva ONG-ului.

Fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, au declarat public că Sorina Pintea le-a amenințat, într-o întâlnire care a avut loc recent la Spitalul Marie Curie, că va sesiza procurorii în cazul în care ONG-ul care construiește din donații și sponsorizări primul spital din România dedicat copiilor bolnavi de cancer nu va vira statului român cei 26 de milioane de euro strânși pentru acest proiect.

Sorina Pintea a admis că în timpul întâlnirii cu cele două fondatoare ale Asociației Dăruiește Viață, la care au participat "15 persoane", inclusiv "managerul spitalului, doctorul Cîrstoveanu, doctorul Stanciu", au existat și "momente tensionate". Ea i-a îndemnat pe jurnaliști să îi întrebe pe cei prezenți la întâlnire ce s-a discutat.

"Au fost 3 ore de discuții, tensionate pe alocuri, în contradictoriu. Concluzia la final a fost că trebuie să mergem înainte", a spus Sorina Pintea. Întrebată care a fost motivul pentru care "discuția a fost tensionată", Sorina Pintea a replicat că "fiecare dintre noi vrem să facem bine".

Asociația Dăruiește Viață construiește de la zero, din donații și sponsorizări, primul spital de oncologie pediatrică din România, în curtea Spitalului Marie Curie din București.

De asemenea, fondatoarele Dăruiește Viață au anunțat, ieri, că lucrează la un masterplan pentru refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-01Parerea ta...

SA FI AROGANT
01 Noi 2019

Sa fim realiști pe munca ? Sorina Pintea confirma implicit ca le-a amenințat pe Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu: „Au fost trei ore de discuții tensionate” Când munca iți este una țigănească mai ai pretenții de corectitudine si disciplina medicala?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine