2020-06-05 01:06

SOS, bolnavii de cancer: ”Pacienții sunt condamnați la moarte!”

 |  15:49
SOS, bolnavii de cancer: ”Pacienții sunt condamnați la moarte!”

O recentă decizie a autorităților condamnă, practic, la moarte pacienții bolnavi de cancer, iar Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer face apel la acțiune urgentă.

 „Ieri a fost emis Ordinul comandantului acțiunii Secretar de stat, șef al departamentului pentru Situații de Urgență 74553/7.04.2020, care modifică ordinul 74527/ 23.03.2020 în sensul limitării agresive a situațiilor medicale care pot fi considerate urgențe, și astfel pot beneficia de tratament, pe perioada stării de urgență.

Reiterăm, în acest context, avertismentul că, în lipsa unor protocoale clare și a unor măsuri luate imediat, pacienții oncologici sunt condamnați la moarte", se arată în comunicatul trimis de FABC. 

Reprezentanții asociației spun că pacienții oncologici cu Covid-19 sunt mult mai expuși:

 „Un studiu publicat recent, bazat pe primele date disponibile din China, a demonstrat că pacienții oncologici infectați cu COVID-19 prezintă un risc de 3.5 ori mai ridicat de a ajunge la ventilație mecanică, terapie intensivă sau deces, comparativ cu pacienții care nu suferă de cancer.

În aceste condiții, este vitală continuarea accesului la tratamentul de care au nevoie, chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau chirurgie, și în condiții de siguranță sporite.

De azi înainte, însă, li se răpește chiar și această șansă!

Tratamentele și investigațiile specifice sunt amânate acum pe termen nelimitat - motiv de disperare în rândul pacienților, care simt că le este luată șansa la supraviețuire.

Se tem de coronavirus, de a fi un număr pe lista de decese a Ministerului Sănătății, în care cancerul apare drept co-morbiditate . Dacă până acum însă, în condiții de risc medical și în ciuda recomandărilor de izolare, își asumau condițiile riscante de deplasare la unitățile medicale care încă îi mai primeau pentru tratament, de azi înainte, li se răpește chiar și această șansă. Trebuie acționat acum și trebuie acționat hotărât!", a declarat Cezar Irimia, Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine