2019-10-23 16:06

SPERANŢE pentru bolnavii de CANCER

 |  09:22
SPERANŢE pentru bolnavii de CANCER

Se pare că au fost găsite soluţii pentru ca trei medicamente oncologice, dispărute de pe piaţă, să fie aduse din nou în România. Veste vine chiar de la ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care susţine că în perioada următoare se va încerca aducerea şi a altor medicamente oncologice.

"Comisiile oncologice ale Ministerului Sănătăţii au evaluat necesarul de medicamente oncologice din spitale. Pentru trei avem deja stabilite preţurile. Medicamentele vor fi aduse pe nevoi speciale, prin Unifarm", a declarat ministrul pentru news.ro. 

Florian Bodog a spus că vor fi găsite soluţii şi pentru celelalte medicamente care lipsesc din spitale. "Vom găsi soluţii şi pentru celelalte medicamente. Grija noastră este îndreptată spre pacienţi. Am introdus 13 medicamente noi pe listă, iar lista rămâne deschisă pentru orice medicament nou avizat de Agenţia Naţională a Medicamentului ", a mai spus ministrul, precizând că în ultima şedinţă de Guvern alte 13 medicamente noi au fost incluse pe lista de compensate, printre care şi oncologice. 

Producătorii de medicamente, dar şi asociaţiile pacienţilor i-au atras atenţia ministrului, în urmă cu o săptămână, că scăderea preţurilor la medicamente cu 35 la sută va duce la reducerea accesului la peste 150 de produse şi la dispariţia de pe piaţă a altor câteva zeci.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray