2020-07-11 12:01

Spitalul din Suceava se redeschide pentru toate afectiunile

 |  16:57
Spitalul din Suceava se redeschide pentru toate afectiunile

Spitalul Județean Suceava - care a fost focarul de coronavirus al României, cu sute de cadre medicale și pacienți infectați - a redevenit funcţional de luni pentru sectoare non-COVID, fiind internat primul pacient în Secţia de Chirurgie.

"Începând de astăzi, Spitalul Judeţean Suceava a început să funcţioneze cu sectoare non-COVID, primul pacient fiind internat şi tratat la Secţia de Chirurgie (...) Începând de astăzi, până la deschiderea modulului ATI de lângă Secţia Infecţioase de la Spitalul Vechi, la Spitalul Nou vor fi trataţii pacienţi COVID, cei de pe Terapie Intensivă şi dializaţii", a anunțat luni președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, citat de Agerpres.

El a precizat că, tot luni, a ajuns şi staţia de osmoză inversă ce va fi montată pentru dializă.

În ultimele 24 de ore au fost internate la SJU Suceava 33 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar alte 39 au fost externate, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical, a anunţat, luni, Prefectura Suceava.

Sursa citată precizează că în SJU Suceava sunt internaţi, în prezent, 403 pacienţi, dintre care 168 de pacienţi COVID-19, 15 dintre aceştia fiind în Secţia ATI. La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 29 de pacienţi COVID-19 şi 23 de persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În ceea ce priveşte situaţia celor şapte persoane infectate cu COVID-19 din cele două centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din judeţ, acestea sunt internate, nefiind înregistrate alte probleme în aceste centre, susțin autoritățile.

Reamintim că Spitalul Județean Suceava a fost condus timp de o lună de o echipă de medici militari, pentru a gestiona situația cazurilor de COVID, în condițiile în care sute de cadre medicale și pacienți s-au infectat, iar zeci de persoane decedate au fost raportate cu întârziare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz