2019-10-17 23:33

Spitalul SFÂNTA MARIA, un nou SUCCES: al patrulea transplant de plămâni din acest an

 |  16:09
Spitalul SFÂNTA MARIA, un nou SUCCES: al patrulea transplant de plămâni din acest an

Echipa medicală de la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” a efectuat al patrulea transplant de plămâni, din acest an. Pacientul este o femeie de 51 de ani, din Iaşi, care se afla pe lista de aşteptare pentru operaţie.

Intervenţia chirurgicală a fost complicată, deoarece pacientei i s-a montat o pompă exterioară, pentru a-i fi asigurată circulaţia sanguină, metodă pe care puţine spitale din Europa o folosesc.

”Femeia suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară şi avea şi emfizem pulmonar. După ce va parcurge toate etapele medicale, potrivit protocoalelor, şi va ajunge acasă, la Iaşi, pacienta va fi ingrijită chiar de mama primului beneficiar al transplantului de plămâni, Mugurel Amariei”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale, citati de News.ro.

Operaţia de transplant a fost efectuată de aceeaşi echipă de medici care a realizat şi celelalte trei transplanturi de plămâni.

Starea pacientei este bună, ea se află într-o secţie specială de terapie intensivă, unde este monitorizată.

Potrivit medicilor, primii doi bărbaţi care au primit plâmâni noi se simt bine, fac sport şi au luat în greutate peste 10 kg. Cel de-al treilea pacient se află în perioada de recuperare medicală postoperatorie. 

Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” se află în subordinea Primăriei Capitalei şi este administrat de ASSMB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray