2019-07-18 01:40

Sprijin de la Ministerul Sănătății pentru cuplurile INFERTILE

 |  14:06
Sprijin de la Ministerul Sănătății pentru cuplurile INFERTILE

Unul din cinci cupluri din Romania sufera de infertilitate, o arata cel mai recent studiu realizat de Asociatia de Reproducere Umana din Romania. 16,8 % din populaţia fertilă studiată a trecut sau trece printr-o astfel de problemă. 11% dintre cupluri au încercat mai bine de 5 ani să devină părinţi. Iar dintre cei care aşteaptă acum un copil, 10% au apelat la fertilizare in vitro, cu pretul unor sume mari din propriul buzunar, cu imprumuturi la banci ori la rude.

De Ziua Natională de Luptă Împotriva Infertilității, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea promite măsuri concrete pentru cuplurile care se luptă zi de zi cu povara infertilității: mai mulți bani de la Guvern în 2019 pentru fertilizările in vitro, procedură care dă speranțe pentru a aduce pe lume un copil.

Urmăriți AICI integral interviul acordat de Sorina Pintea jurnalistului Ionela Năstase.

Romania este tara in care se inregistreaza cel mai mare declin demografic din lume. Pana in 2050, tara noastra va pierde 23 la suta din populatie, o arata raportul “Perspectivele Populatiei Mondiale”, realizat de Departamentul de Afaceri Economice si Sociale al ONU. Romania va avea, peste 32 de ani, o populatie de 14,3 milioane de locuitori, fata de 19,6 milioane cat aveam in 2017. Asta inseamna o pierdere de 5 milioane de oameni, cifra care plaseaza tara noastra in topul celor 10 natiuni in care populatia se va reduce drastic in urmatorii ani.

Tara noastra are o singura sansa sa se redreseze, o spun atat sociologi, cat si specialisti in reproducere asistata: e nevoie de politici publice si masuri concrete prin care tinerii sa fie incurajati si sustinuti sa devina parinti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray