2020-08-10 23:12

Spune ce mănânci! Cum ne influențează alimentele pe care le consumăm zilnic

 |  20:25
Spune ce mănânci! Cum ne influențează alimentele pe care le consumăm zilnic

„Trebuie să ai grijă la ceea ce mănânci ca să încetineşti îmbătrânirea prematură a pielii și să ai un corp cu o greutate stabilă”. Aceasta susținea un as în materie de nutriție și nu numai – Dr.Oz.

Deși nu mai este în viață, ceea ce a susținut a rămas drept literă de lege în materie de hrană sănătoasă și un organism echilibrat. Spre exemplu, alimentele pe care le consumăm zi de zi au o influenţă semnificativă asupra noastră. Datorită nutrienţilor care se regăsesc în unele alimente, putem avea un aspect vizibil întinerit și ne putem menține o greutate constantă a corpului, după cum susţinea și Dr. Oz.

De asemenea, cu alimentele potrivite putem ajuta pielea uscată, mai expusă ridurilor. De aceea este recomandat să consumăm alimente bogate în acizi graşi omega-3. Păstrăvul, somonul şi sardinele sunt câteva dintre varietăţile de peşte recomandate de Dr. Oz pentru a hidrata pielea. Datorită acestor grăsimi sănătoase, pielea va arăta mai luminoasă şi sănătoasă. Și recomandabil ar fi de inclus în dietă 1-2 porţii de păstrăv pe săptămână.

Revitalizarea întregului organism

Este esential să asigurăm corpului nutrienţi importanţi, care ajută din interior. De aceea, dacă fiecare ar fi sincer cu sine și ar fi mai atent la mănâncă, zilnic, ar realiza că nu toate alimentele sunt bune pentru organismul nostru. Există însă alimente pe care dacă le-am include în consumul nostrum zilnic, alta ar fi situația snătății noastre. Spre exemplu, Dr. Oz recomandă roşiile care au un conţinut ridicat de licopen. Ficatul are un rol esenţial în procesul anti-îmbătrânire, deoarece ajută corpul să elimine toxinele. Eficienţa lui scade pe măsură ce înaintăm în vârstă, iar acest lucru poate să genereze diverse problem. Dr. Oz spune că putem combate acest efect consumând alimente bogate în zinc. De asemenea, germenii de grâu au o cantitate mare de zinc, cu rol antiinflamator şi pot asigura o revitalizare a întregului organism.

Există și variante…

Pe lângă toate acestea, oamenii de ştiinţă americani au descoperit un "comutator-genetic" care controlează metabolismul. Astfel, într-un test realizat pe şoareci nu demult, au identificat o nouă proteină care controlează metabolismul şi au folosit-o pentru a reduce considerabil riscul de apariţie a obezităţii şi a diabetului.

Prin manipularea procesului biochimic care stă la baza abilităţii celulelor de "a arde" energie, cercetătorii americani sunt de părere că vor putea în curând să dezvolte noi terapii care le vor ajuta pe persoanele obeze să slăbească eficient. Potrivit revistei Nature, prin reducerea cantităţilor de proteină nicotinamidă din grăsimi şi din ficat dezvoltarea diabetului şi a obezităţii este redusă considerabil. "Graţie acestei descoperiri, acum deţinem o metodă de manipulare a metabolismului care ar putea accelera producţia de energie şi ar putea conduce la pierderea în greutate ", spune Barbara Kahn, coordonatoarea studiului. Studiul a analizat un mecanism biochimic specific, cunoscut sub denumirea de "ciclu futil", în cadrul căruia reacţiile celulare sunt accelerate, iar organismul generează astfel mai multă energie. "Ştim cu toţii că există anumiţi oameni care par că pot să mănânce absolut tot ce vor şi să nu se îngraşe deloc. O parte din acest control natural al greutăţii se datorează metabolismului celular – rata înăscută a organismului de a arde energie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz