2020-07-02 10:25

Știu ce-ai făcut astă-vară…Avertismentul medicului: ”E un moment pe care nu l-a mai trăit nimeni dintre noi”

 |  00:23
Știu ce-ai făcut astă-vară…Avertismentul medicului: ”E un moment pe care nu l-a mai trăit nimeni dintre noi”

Se întrevede un an ciudat, cauza fiind binecunoscută, iar specialiști de nivel mondial spun că ni se vor schimba viețile.

“E o pandemie și trebuie să luptăm cu ea”, a spus la RFI medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș, unul dintre centrele unde sunt tratați pacienții cu COVID-19 la RFI. Medicul avertizează că numărul de cazuri va crește cel puțin în următoarele 2 luni și perioada sărbătorilor pascale va fi una grea. "E clar că vara va fi altfel decât de obicei. Fără concedii planificate, fără plecări. Adică trebuie să ne fie evident că până în toamnă nu se vor schimba aceste lucruri decât într-o mică măsură”, afirmă Adrian Marinescu.

2 luni cu reguli stricte

Medicul a mai explicat la RFI că testările vor fi făcute în continuare după aceleași reguli, adică o persoană este testată dacă a venit în contact cu cineva bolnav sau dacă are simptome dar a și fost recent într-o zonă cu risc. Și a adus ca argument faptul că transmiterea la nivel intra-comunitar are o probabilitate mică având în vedere numărul de cazuri, raportat la totalul populației. Medicul avertizează însă că îmbolnăvirile vor crește cel puțin în următoarele 2 luni. “Cel puțin două luni de acum va fi o perioadă în care vom crește, vom avea o curbă ascendentă, deci nu vom ajunge la vârful îmbolnăvirii. După această perioadă va urma o perioadă în care vor scădea aceste îmbolnăviri, dar vom rămâne tot cu un risc mare. După părerea mea, un interval de 4-5 luni de acum, va fi, nu neapărat un interval în care să respectăm chiar regulile super stricte, adică nu trebuie să ne gândim că 5 luni nu vom ieși din casă, dar eu cred că minimum 2 luni ar fi o perioadă în care aceste reguli vor rămâne la fel de stricte”.

Altă soluție nu e

Adrian Marinescu a insistat că pe urmă, partea de relaxare, va veni pas cu pas, cu respectarea unor lucruri generale. Dar…”Există riscul clar ca în toamnă, sau către sfârșitul anului să avem un nou vârf epidemic”. Medicul a vorbit în mod repetat despre sărbătorile pascale, repetând, de asemenea, și avertismentul: “Gândiți-vă că sunt multe persoane care au venit înainte și că oamenii se vor aduna oricum. Și aceste adunări vor duce clar la un risc de infectare. Dar eu cred că trebuie să ne gândim că avem un altfel de Paște, că până la urmă e un moment pe care nu l-a mai trăit nimeni dintre noi. E o pandemie, nimeni nu și-a dorit-o, dar o avem și trebuie să luptăm cu ea. Și-atunci va fi un altfel de Paște, o altfel de vară. Nu cred că e o altă soluție…“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-22Parerea ta...

STABOR
22 Mar 2020

Concluzie . Nu mai faceti copii anul acesta . Cel putin
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz