2020-07-07 09:30

Streinu-Cercel: ”Coronavirusul a început să aibă LEAC.” / MĂSURILE care trebuie luate pentru evitarea îmbolnăvirii

 |  17:36
Streinu-Cercel: ”Coronavirusul a început să aibă LEAC.” / MĂSURILE care trebuie luate pentru evitarea îmbolnăvirii

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș” și membru al Grupului de Comunicare Strategică IGSU a oferit cu noutăți în ceea ce privește actuala situație a crizei epidemiologice. Medicul a vorbit si despre isteria creata in Romania de coronavirusul din China.

„Oamenii ar trebui să ducă o viață normală chiar și în eventualitatea în care virus ar intra pe teritoriul României. Orice apariție de un nou microorganism într-o arie are o porțiune ascendentă, una de stagnare și apoi una de declin. Pe românește: nu e dracul așa de negru, că dacă ar fi, am fi toți loviți și nu am mai putea să stăm de vorbă acum într-un studiou de televiziune. Bolile se previn cu măsuri din partea autorităților, pe de o parte, și cu o atitudine civică responsabilă.”, a spus Streinu-Cercel.

”Dacă facem o boală, nu sărim în stradă să ne ducem în autobuze, în aglomerație, la camerele de gardă. Ne autoizolăm la domiciliu, punem mâna pe telefon, vorbim cu medicul de familie, să stabilim o vizită la medicul de familie. Nu este un virus fără leac. A început să aibă leac. Nu avem niciun caz confirmat de infectare cu coronavirus în România.”, a mai spus Streinu-Cercel.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățeanul italian, de 71 de ani, infectat cu noul coronavirus și internat într-un spital din Rimini, a vizitat Craiova, în perioada 18-22 februarie. El a vizitat rudele soției sale, care este cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă remis, marți către Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz