2020-08-10 22:50

Studiu. COVID-19 nu se transmite de la femeile însărcinate la nou născuţi

 |  14:33
Studiu. COVID-19 nu se transmite de la femeile însărcinate la nou născuţi

Cercetătorii chinezi au publicat un studiu care dă de înţeles că noul coronavirus nu se transmite de la femeile însărcinate la nou născuţi.

Studiul a fost publicat în revista Frontiers in Pediatrics, şi a fost citat de Agerpres, iar autorii descriu faptul că patru bebeluşi născuţi din mame infectate într-un spital din Wuhan (China), epicentrul pandemiei de coronavirus, nu au dat semne de infecţie la naştere şi au continuat să fie sănătoşi.

Chiar şi aşa, toţi bebeluşii au fost izolaţi iniţial în unităţi de terapie intensivă; trei din patru nou născuţi au fost testaţi negativ pentru infecţie respiratorie acută, în timp ce mama celui de-al patrulea bebeluş a interzis medicilor să facă testul.

Unul dintre nou născuţi a avut o problemă respiratorie minoră timp de trei zile, care a fost tratată cu ajutorul ventilaţiei mecanice neinvazive, iar doi bebeluşi, inclusiv cel care avea probleme respiratorii, au avut erupţii cutanate care au dispărut de la sine.

"Este imposibil să concluzionăm dacă există o conexiune între aceste probleme medicale şi COVID-19", a subliniat Yalan Liu, de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Huazhong şi de la Departamentul de Pediatrie de la Spitalul Unional din Wuhan, adăugând: "nu suntem siguri dacă iritaţia este o consecinţă a infecţiei cu acest coronavirus".

Cei patru bebeluşi sunt sănătoşi, iar mamele lor s-au recuperat complet.

În pofida rezultatelor acestui studiu care urma să fie dat publicităţii luni, autorii atrag atenţia că este nevoie de mai multe investigaţii asupra altor aspecte ale posibilei infecţii cu COVID-19 la nou născuţi şi copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz