2020-02-23 10:38

STUDIU. Milioane de COPII din întreaga lume fac ASTM din cauza POLUĂRII produse de mașinile DIESEL

 |  15:28
STUDIU. Milioane de COPII din întreaga lume fac ASTM din cauza POLUĂRII produse de mașinile DIESEL

Aproape 11.000 de cazuri noi de astm la copii pe zi, adică patru milioane de copii din întreaga lume dezvoltă această afecțiune respiratorie în fiecare an. Totul din cauza poluării aerului de la maşini şi camioane, arată un nou studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, publicat în jurnalul Lancet Planetary Health, este prima analiză la nivel global privind impactul poluării din trafic asupra astmului.

Principalul poluant, dioxidul de nitrogen, este produs în mare parte de vehiculele diesel, multe dintre ele emiţând cu mult mai mult decât este permis, chiar şi după celebrul scandal Dieselgate.

Copiii nu sunt afectaţi doar în India şi China, unde nivelul poluării este în mod special ridicat. Ei sunt afectaţi şi în oraşe din Australia şi Marea Britanie din cauza poluării create de trafic.

Kuweitul are cea mai mare rată de noi cazuri de astm la copii din cauza poluării create de trafic, fiind urmată în clasament de Arabia Saudită, Canada, Taiwan şi Bahrain.

Oraşul cu cele mai multe cazuri de astm Lima din Peru, fiind urmat de Shanghai (China), Bogota (Columbia), Beijing (China) şi Tianjin (China).

New York şi Los Angeles din SUA se clasează între primele zece oraşe cu cele mai multe cazuri dintre cele 125 analizate. Copiii sunt în mod special vulnerabili la aerul toxic iar expunerea îi poate lăsa cu plămâni subdezvoltaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-11Parerea ta...

CRISTIAN
16 Apr 2019

vapoarele cu motoare diesel, locomotivele diesel , generatoarele diesel )))) nu polueaza ))))). numai masinile cu motoare diesel polueaza )))).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine