2020-06-05 00:18

Temperatura la care CORONAVIRUSUL SARS-CoV-2 MOARE în 5 minute

 |  18:20
Temperatura la care CORONAVIRUSUL SARS-CoV-2 MOARE în 5 minute

Cercetătorii din cadrul Universității Hong Kong au studiat în ce condiții noul coronavirus SARS-CoV-2 poate muri în doar câteva minute daca este expus la temperaturi inalte.

Potrivit unui raport citat de Digi24.ro, la 22 de grade, virusul rămâne activ aproximativ o săptămână, la 37 de grade pentru două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade, infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute. Pe de alta parte, la 70 de grade, coronavirusul poate muri în doar 5 minute.

SARS-CoV-2 rezistă de la câteva ore la câteva zile, în funcţie de suprafaţă. Astfel, cercetătorii din Hong Kong au stabilit că, pe hârtie, virusul rezistă mai puțin de trei ore, pe lemn și țesături, COVID-19 nu rezistă mai mult de două zile, pe sticlă, mai puțin de patru zile, și pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână. De asemenea, noul virus poate rezista pe suprafața exterioară a măștilor medicale nu mai puțin de o săptămână (la temperatura camerei și 65% umiditate).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-05Parerea ta...

COSINSCHI CONSTANTIN
06 Apr 2020

Astea sunt dor statistici ,neverificate ,netestate pe om!!!Teoriile aste nu ne ajuta cu nimic.Toti avem nevoie de un medicament testat,eficient ce se poate produce in masa!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine