2020-08-12 14:58

TIMIŞOARA va avea al doilea centru de TESTARE pentru infecţiile cu CORONAVIRUS

 |  15:33
TIMIŞOARA va avea al doilea centru de TESTARE pentru infecţiile cu CORONAVIRUS

La Timişoara se pregăteşte un al doilea centru de testare pentru infecţiile cu coronavirus. În momentul de faţă prezent, pe Bega testele se fac doar la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş".

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea, a delarat că demersurile au fost făcute pentru organizarea celui de-al doilea centru de diagnostic pentru coronavirus, de la Timişoara, ce va fi la Maternitatea Odobescu, care aparţine de Spitalul Municipal Timişoara.

"Aşteptăm să vină aparatele, prin comodat de la Universitatea de Medicină şi Farmacie. De mâine, ar putea sa fie funcţionale, avem locul pregătit, la Centrul de Diagnostic Antenatal, unde circuitul este deja făcut pentru gravidele care ar putea fi infectate cu coronavirus. La etajul I avem amenajate saloane în care se va putea naşte, la parter amenajăm spaţiu doar pentru laborator, unde se vor instala cele două aparate Real Time PCR. Ajutăm Spitalul de Boli Infecţioase cu cei trimişi de DSP. Spitalele anunţă Direcţia de Sănătate Publică şi DSP admite că este caz care se încadrează în definiţia de caz, iar noi facem testele”, a declarat pentru News.ro Olimpia Oprea.

Centrul de Diagnostic Antenatal al Maternităţii Odobescu din Timişoara, unde se vor face aceste teste, funcţionează într-o clădire care aparţine acestei unităţi medicale, dar în care nu au loc naşteri şi nici nu funcţionează Secţia de Neonatologie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

PRIMII PAșI
17 Mar 2020

Toți trebuie să vă amintiți cât de grozav suntem cu toți ... așa că aici este o munca de valoare, inteligenta... luați-l cu încredere.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz