2020-04-05 11:26

Top 10 al greșelilor noastre comportamentale față de CREIER

 |  13:40
Top 10 al greșelilor noastre comportamentale față de CREIER

Specialiștii ne avertizează asupra faptului că, pentru a ne îngriji de sănătatea mentală este extem de important să ne protejăm neuronii afectaţi de eforturile cognitive şi de gândurile care ne macină şi care se acumulează zi după zi.

Creierul este organul cel mai important pe care îl avem, prin urmare fiecare dintre noi trebuie să avem mare grijă ce facem pentru a nu ajunge în situația critică în care acesta se poate îmbolnăvi. Astfel, l-am întrebat pe doctorul neurochirurg Dan Benția care sunt cele mai riscante lucruri pe care noi, oamenii, le facem, aducând astfel prejudicii creierului nostru.

Potrivit neurochirurgului, într-un top 10 al greșelilor cu repercusiuni asupra creierului se numără: 1. Abuzul de alcool; 2.Lipsa alternanței între perioade cu activitate intensă și cele de relaxare și somn; 3.Fumatul în exces; 4.Utilizarea de droguri, substanțe halucinogene interzise; 5.Privarea cronică de somn - poate avea o influență nocivă asupra creierului dacă aceasta are loc în mod repetat pe o durată nelimitată în timp (teoria celor trei de 8 trebuie folosită - 8 ore de activitate, 8 ore de relaxare și 8 ore de somn); 6. Necontrolarea, în mod constant, a valorilor tensiunii arteriale; 7.Lipsa controlului diabetului zaharat; 8. Mediul de lucru prelungit într-o atmosferă stresantă; 9.Sedentarismul prelungit; 10. Expunerea repetată la traume cerebrale (sporturi extreme, job-uri cu risc de loviri)

Riscăm pierderi de neuroni

După cum subliniază Dr. Dan Benția, în cazul în care nu ne putem abține și comitem greșelile menționate, este clar că riscăm pierderi masive de neuroni( dacă un organism normal pierde 400 de neuroni, în acest caz se accelerează ritmul de distrugere al neuronilor care poate ajunge la zeci de mii). De asemenea, putem suferi modificări ale sinapselor și mediatorilor din sistemul nervos( dezechilibru biochimic), accidente vasculare cerebrale(AVC), putem avea amețeli, tulburări de echilibru și de mers, dureri cronice de cap, tulburări de vedere și de auz.

Important de știut este că, în cazul în care o persoană sesizează chiar și o treime din tulburările indicate mai sus este indicat să se programeze urgent la un control neurochirurgical. Astfel, pacientul poate avea o șansă reală la o viața normală. De asemenea, studiile au demonstrat că muşchii corpului, atunci când corpul este bine hrănit şi stimulat cu exerciţii potrivite, se vindecă şi se dezvoltă. La fel şi creierul, cu o îngrijire şi o hrană adecvată, se poate regenera pe tot parcursul vieţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine