2019-10-20 03:51

Top 3 cele mai cerute SFATURI legate de VIATA SEXUALĂ în perioada vacanței

 |  13:46
Top 3 cele mai cerute SFATURI legate de VIATA SEXUALĂ în perioada vacanței

Iarna care tocmai a început aduce noutăți despre viziunea tinerilor în materie de sex, viață intimă și contracepție. Vestea bună este că aceștia devin din ce în ce mai interesați de sănătatea vieţii sexuale. Ei adresează întrebări medicului specialist atunci când au nevoie de un sfat, vor să știe cum să rezolve o problemă sau cum să evite o sarcină nedorită.

Conform celui mai recent studiu în rândul adolescenților, 80% dintre aceștia consideră că  educația sexuală este foarte necesară și ar trebui predată în școli. Pentru a-i încuraja să se informeze corect, platforma online www.planificaneprevazutul.ro este alături de ei de peste 5 ani. În cadrul secţiunii „Întreabă medicul”, vizitatorii site-ului pot trimite în mod anonim întrebări unui medic specialist care le va răspunde personalizat şi într-un mod avizat.  Până în prezent, răspunsurile la peste 8.500 de întrebări au ajutat tineri din toată țara să facă alegeri responsabile pentru sănătatea lor sexuală.

Pentru că se apropie vacanța, specialistul nostru a ales top 3 întrebări de sezon și îi sfătuiește pe adolescenți cum să aibă o viață sexuală sănătoasă și protejată.

Astfel, incertitudinea clasată pe locul 1 este dacă pierderea virginității la băieți este dureroasă. Aceștia din urmă sunt preocupați de ce înseamnă dezvirginarea în cazul lor, ce schimbări se produc la nivelul organismului și ce metode de protecție ar trebui să folosească. Specialistul Planifică Neprevăzutul le transmite că nu există motive de îngrijorare, că fiecare persoană este diferită, iar experiența primului contact sexual este unică. Pentru a face ca trăirile să fie cât mai plăcute, este indicat să acorde o atenție mai mare preludiului, iar mișcările să nu fie bruște sau prea rapide. Chiar și pentru prima dată, medicul le recomandă să folosească metode de contracepție potrivite, care să îi protejeze și de bolile cu transmitere sexuală.

A doua nelămurire vine din partea fetelor, care vor să știe cât de sigure sunt pilulele de a doua zi. În cazul în care partenerii se lasă purtați de dorință în așternuturile calde și s-a produs un accident (nu s-a folosit nicio metodă de contracepție sau metoda folosită a eșuat), pilula de a doua zi este soluția cea mai potrivită. Medicul subliniază că pilula de a doua zi trebuie luată cât mai repede posibil, dar nu mai târziu de 72 de ore de la contactul sexual.

 Este necesar, însă, ca protecția să nu lipsească chiar și pe vreme rece. Întrebarea clasată pe locul 3 se referă la riscul de apariție a unei sarcini în condițiile în care nu a avut loc o ejaculare în interiorul vaginului, în lipsa unei metode sigure de protecție. Răspunsul este acela că o sarcină poate fi posibilă numai prin penetrare și ejaculare în interior. Cu toate acestea, încă din timpul erecției, bărbatul elimină un lichid care poate conține spermatozoizi capabili să ajungă în vagin și să crească astfel șansele de sarcină. În aceste situații nesigure, medicul specialist îi sfătuiește pe tineri să se protejeze la fiecare contact sexual, fie folosind corect prezervativul, fie o altă metodă de contracepție de lungă durată, cum ar fi pilulele contraceptive.

Studiile cele mai recente* arată că mulți tineri nu folosesc metode de contracepție la fiecare contact sexual, expunându-se astfel riscului de a avea o sarcină nedorită. Pentru ca sărbătorile să fie conform planurilor, iar noaptea dintre ani să vină cu surprize sexy și safe, medicul specialist răspunde oricărei nelămuriri, curiozități sau întrebări referitoare la o viață sexuală sănătoasă și responsabilă pe www.planificaneprevazutul.ro, dar și la adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro.

*Studiul despre educația sexuală a tinerilor din România a fost realizat de Unlock Research pentru compania Gedeon Richter România, în septembrie 2018, pe un eșantion de 300 de tineri cu vârste cuprinse între 16-24 ani. Marja de eroare este de +/-5%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray