2019-05-26 20:24


Tu știi dacă ai deficit de MAGNEZIU? Iată semnele și tratamentul

 |  23:50
Tu știi dacă ai deficit de MAGNEZIU? Iată semnele și tratamentul

Aproape 57% din oameni sunt afectati de deficitul de magneziu, ceea ce inseamna ca mai mult de jumatate din populatie este diagnosticata cu un nivel scazut al acestuia. Desi multi dintre noi prezentam semne ale deficientei de magneziu, putini suntem constienti de ceea ce inseamna acest lucru.

Foarte multi adulti si copii sunt afectati de catre deficitul de magneziu. Desi multi dintre noi prezentam semne ale deficientei de magneziu, putini suntem constienti de ceea ce inseamna acest lucru. Iata 10 semne ca ai lipsa de Magneziu si ce produce lipsa de Magneziu.

1. Oboseala

La nivel celular, magneziul este necesar pentru a produce ATP -  coenzima responsabila de transportul energiei in celulele noastre. Acest schimb este crucial in determinarea metabolismului nostru, precum si diviziunea celulara. In cazul in care ATP nu este combinata cu magneziu, ea nu va fi activa (de exemplu, aceasta nu va functiona!). Imaginati-va o combinatie a acestora ca o baterie - alimentarea multor functii si procese ale corpului nostru. Rezervele de magneziu se epuizeaza prin exercitii fizice, stres emotional si viata de zi cu zi.

2. Depresie, anxietate si dificultati de concentrare

Lipsa unor niveluri ample de magneziu in celulele creierului face ca acestea sa nu mai lucreze eficient. Rezultatele vor fi imediate: dificultati de concentrare si o memorie slaba. Serotonina este absorbita in organism cu ajutorul magneziului. Acest lucru inseamna ca, fara o cantitate abundenta de magneziu, creierul nu este capabil se mentina nivelul de serotonima adecvat , ceea ce duce la depresie si anxietate.

3. Astmul

Astmul poate fi cauzat de un nivel scazut de magneziu. Nivelurile scazute afecteaza functia musculara a bronhiolelor. De asemenea, nivelurile scazute de magneziu pot provoca acumularea de calciu in bronhiole, declansand atacuri de astm.

4. Dureri musculare, dureri cronice si crampe

Deoarece magneziul este necesar pentru o buna functionare a muschilor, nivelurile scazute ale acestui mineral duc la aparitia durerilor musculare, durerilor cronice si a crampelor, precum si o recuperare precara de dupa antrenamentele sportive. Acest lucru se intampla atunci cand o cantitate prea mare de calciu intra in celule, provocand contractii musculare prelungite, care de-a lungul timpului pot provoca spasme, crampe, dureri si slabiciune fizica. - Stiati ca 60% din magneziul din organism se gaseste in oase si dinti, 39% in muschi si 1% in sange?

5. Insomnie

Stiati ca animalele care hiberneaza sunt capabile sa mentina un nivel ridicat de magneziu? Acest lucru se datoreaza faptului ca acest mineral are un efect calmant asupra corpului, ducand astfel la un sistem nervos calm si un somn odihnitor.

6. Dezechilibre hormonale

Nivelurile ample de magneziu sunt esentiale pentru echilibrarea nivelurilor hormonale. Celulele din creier, care sunt centrul chimic in organism, au nevoie de magneziu pentru a functiona corect. Glandele suprarenale, de asemenea, mari producatori de hormoni din organism, necesita niveluri sanatoase de magneziu pentru a reglementa adrenalina si cortizolul. Niveluri scazute ale magneziului au fost legate de hiper-productia  acestor doi hormoni suprarenali, un dezastru pentru capacitatea organismului de a reglementa multi alti hormoni cheie: estrogenul, progesteronul, testosteronul si serotonina.

7. Constipatie

Constipatia apare cu usurinta in deficitul de magneziu. Deoarece nivelurile scazute ale acestuia se resimt in musculatura intregului corp, intestinele devin hipo-mobile, predispuse la hiper-contractilitate. Fara magneziu, apare tensiunea in intestine, deshidratarea intregului corp, iar miscarile lente interzic o digestie optima.

8. Dureri de cap si migrene

Magneziul este responsabil pentru relaxarea tesutului muscular din organism; calciul este responsabil pentru contractie. Cand raportul dintre ele este dezechilibrat, excesul relativ de calciu determina contractarea muschilor mai degraba decat relaxarea lor. Acest lucru duce la o crestere a durerilor de cap si a migrenelor.

9. Hipertensiune arteriala

Inima si creierul sunt cele doua organe care necesita cele mai inalte niveluri de magneziu din organism. Fara niveluri ample de magneziu, tensiunea arteriala creste datorata hiper-intinderii muschiului inimii, a peretilor arteriali si venosi.

10. Greata, ameteala si apetit scazut

Cand deficitul de magneziu incepe sa afecteze musculatura neteda a tractului digestiv, apar simptome gastro-intestinale cum ar fi greata, inapetenta si chiar ameteli. Acestea vor disparea odata cu suplimentarea adecvata a cantitatii de magneziu in organism.

Cele mai bune moduri de a reface "rezervele" de magneziu

O suplimentare generoasa a acestor rezerve ar trebui sa arate rezultate relativ imediate (de la 3 saptamani la 3 luni, in functie de severitatea deficitului) -imbunatatirea somnului, a starii de spirit, energie, ulterior, a conditiilor fizice si psihice.

Pe langa petrecerea unei perioade de timp in apropierea oceanelor, consumul de apa bogata in minerale (izvoare termale, izvoare minerale, izvoare de munte ) - aportul de magneziu IV, aplicarea cutanata a uleiului de magneziu sunt cele mai bune surse de suplimentare a rezervelor ale acestui mineral. Absorbita prin piele evita orice probleme cu digestia. Cele mai bune perioade din zi pentru a suplimenta magneziul sunt dimineata devreme si dupa-amiaza tarziu, cand nivelul tinde sa scada.

Dozele zilnice - recomandate de Magneziu:

Adulti și copii peste 14 ani - 300 mg / zi;

Copii intre 9-13 ani: 240 mg

Copii 4-8 ani : 130 mg / zi;

Copii 1-3 ani: 80 mg / zi

Uleiul de magneziu: 8 pulverizari insotite de masajul pielii ofera 100 mg de magneziu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-07

TAGURI: deficit magneziu, semne deficit magneziu, tratament, doze magneziu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG