2020-08-12 15:45

ULTIMA ORĂ: "A fost descoperit anticorpul, capabil să neutralizeze COVID-19"

 |  22:35
ULTIMA ORĂ: "A fost descoperit anticorpul, capabil să neutralizeze COVID-19"

Institutul din Belgia pentru Cercetări în Biotehnologie împreună cu două echipe din SUA au descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19.

”Este știrea zilei. Nu este vorba de un vaccin, ci de un anticorp. Pentru un vaccin e nevoie de o perioadă mai lungă de timp”, a zis Mihai Gâdea, la Antena 3.

Laboratorul cercetătorului Xavier Saelens, VIB-Ugent, a anunţat descoperirea unui anticorp unic, capabil să neutralizeze virusul care provoacă Covid-19, citeaza News.ro.

VIB a anunţat luni, într-un comunicat, că a stabilit că anticorpul poate neutraliza o versiune de laborator a virusului, ”ceea ce reprezintă un progres important în dezvoltarea unui eventual medicament antiviral împotriva noului coronavirus.”.

Potrivit laboratorului, ”noile rezultate indică faptul că anticorpul poate împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”.

În plus, anticorpul poate ”să fie produs pe scară largă şi să fie utilizat în procese de producţie curente în industria biofarmaceutică”.

”Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă o protecţie imediată, dar doar pe termen scurt. Avantajul acestei abordări în raport cu vaccinurile este că pacienţii nu au nevoie să producă proprii anticorpi...Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată”, potrivit comunicatului.

Și Streinu Cercel a vorbit despre tratamentul care se aplică acum pentru Institutul ”Matei Balș”. Este vorba tot de un anticorp mononuclear.

Primele teste clinice pentru un potenţial vaccin anti-Covid-19 au început în oraşul american Seattle, a comunicat luni Instiutul Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), citat de postul CNBC şi de cotidianul Le Figaro.

Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 168 de cetățeni care au contactat virusul, 9 sunt declarați vindecați și au fost externați. Anunțul a fost făcut luni seară de Grupul de Comunicare Strategică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz